Κόσμος

Ο Λίβυος στρατηγός Χαφτάρ ζητεί από τον Πούτιν βαρύ εξοπλισμό και αεροπορική επέμβαση στον αγώνα εναντίον του ISIS

Ο Λίβυος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ , ο οποίος ηγείται των δυνάμεων που ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή του  Τομπρούκ , ζήτησε επίσημα από την Ρωσία να τερματίσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, και να ξεκινήσει την προμήθεια όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε  ρωσική διπλωματική πηγή .

Ο Χαφτάρ μετέφερε το αίτημα του τόσο στον  Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  όσο και στον υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοιγκού,  μέσω του ειδικού αντιπροσώπου του Abdel Basset Badri, ο οποίος διατελεί  χρέη πρεσβευτή της Λιβύης στη Σαουδική Αραβία.

rosiki-aeroporia-vomvardise-mistiki-amerikaniki-vasi-siria-620x380

Ο Badri επισκέφθηκε τη Μόσχα την Τρίτη, όπου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.

«Η συνάντηση πραγματικά έγινε . Ο Badri ήρθε στη Μόσχα για μία ημέρα. Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Μπογκντάνοφ, συζήτησαν το θέμα της άρσης του εμπάργκο και την προμήθεια όπλων. Οι Λίβυοι μας ζητούν να αποστείλουμε φορητά όπλα, αλλά και βαρύ  εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών .  Επίσης, ζήτησαν από τη Μόσχα  να ξεκινήσει μια αντι-ισλαμική στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη,  παρόμοια με εκείνη στη Συρία», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα.

Στις 31 Μαρτίου, η πολυαναμενόμενη  κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης στη Λιβύη ξεκίνησε να  εκτελεί  τα καθήκοντά της .

Η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να ενώσει τη χώρα, για αυτό και είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη.

libui-o-xalifa-xaftar-oristike-epikefalis-enoplon-dunameon

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...