Αρχείο

Ο απόλυτος σερβικός πύραυλος με το όνομα «Τυφώνας» τον οποίον τρέμουν Αλβανοί UCKάδες και Κροάτες (βίντεο)


Η παρουσία του απόλυτου σερβικού οπλικού συστήματος με το όνομα «Τυφώνας» σε πεδίο βολής στην περιοχή του Νις στην Σερβία,  μας αποκαλύπτει το μυστικό όπλο των Σέρβων εναντίον των Αλβανών εθνικιστών και των Κροατών ή «ουστάσι» όπως τους ονομάζει το Βελιγράδι.

Ο "τυφώνας" παρουσιάζεται  σε σχετικό βίντεο σερβικής τηλεόρασης με τον ισχυρό βρυχηθμό του κινητήρα που ακούγεται περισσότερο σαν  ατμομηχανή, παρά ως ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό.

Πρόκειται για ένα ειδικό όχημα με οκτώ τροχούς ρωσικής παραγωγής που δικαιολογεί απολύτως  το όνομα του ως «τυφώνας».

Είναι στην πραγματικότητα η κύρια δύναμη πυρός του σερβικού πυραυλικού πυροβολικού , με το  μεγαλύτερο διαμέτρημα και  εύρος ( πύραυλος διαμετρήματος 262 mm και βεληνεκές άνω των  50 χιλιομέτρων), αναφέρει σερβικό δημοσίευμα  .

Ο "τυφώνας" είναι ένα γιουγκοσλαβικής παραγωγής οπλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών όπως ονομάζεται στην στρατιωτική ορολογία, και  είχε αρχικά σχεδιαστεί να τοποθετηθεί σε μετασκευασμένο  τετραξονικό φορτηγό.

Πυραυλικά συστήματα αυτού του είδους χρησιμοποιήθηκαν στα πεδία των μαχών της πρώην Γιουγκοσλαβίας , αλλά μετά το τέλος των εχθροπραξιών  μεταφέρθηκαν όλα στην Σερβία.

Ο σερβικός «τυφώνας» διαθέτει τέσσερις σωλήνες εκτόξευσης μαζί με τον  συναφή  εξοπλισμό τοποθετημένα σε ένα ρωσικής κατασκευής  τροχοφόρο  όχημα  "ZIL".

Ο  εκσυγχρονισμός και η ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων  και πυρομαχικών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον σερβικό στρατό .

«Η σύγχρονη τάση στους εθνικούς στρατούς είναι να εισαγάγουν  αυτοκινούμενα πυροβόλα. Στο τελικό στάδιο του σερβικού συστήματος άμυνας ευρίσκεται το αυτοκινούμενο πυροβόλο  SORA, διαμετρήματος 152 χιλιοστών, αλλά οι πύραυλοι αποτελούν πάντα ένα τρομερό όπλο», δήλωσε ο   Σέρβος συνταγματάρχης Osim  Stojković.

Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών "Τυφώνας" αποτελούν τα πιο σημαντικά συστήματα στην διάθεση της Μικτής ταξιαρχίας πυροβολικού που σταθμεύει  στην πόλη  Νις . Πρόκειται για μια  "μικτή" μονάδα , η οποία  είναι εξοπλισμένη με  συμβατικά συστήματα πυροβολικού και με πυραύλους

Η μονάδα αυτή πολέμησε στο πόλεμο με το Κοσσυφοπέδιο  και επανα-εξοπλίστηκε το 2007, και από τότε έχει ειδική αποστολή μιας και «βλέπει» προς την πλευρά του Κοσσυφοπεδίου αλλά  και στο Πρέσεβο, στοχοποιώντας τους Αλβανούς UCKάδες που ονειρεύονται «μεγάλες Αλβανίες».

Επίσης η  μονάδα έχει ως αποστολή την εξασφάλιση των συνόρων με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία. Στην  μονάδα απονεμήθηκε πριν μερικούς μήνες η πολεμική Σημαία .

«Η  Μικτή  Ταξιαρχία πυροβολικού αποτελείται από επαγγελματίες οπλίτες με άριστη κατάρτιση σε όλα τα οπλικά συστήματα της μονάδος»  εξηγεί ο Σέρβος συνταγματάρχης Στοΐκοβιτς.

Όπως  κατανοούμε πρόκειται για τους συνεχιστές της σερβικής στρατιωτικής παράδοσης , οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν πολύ σύντομα να αποδείξουν την αξία τους στο πεδίο της μάχης,  με τους εθνικιστές Αλβανούς και τους Κροάτες γειτόνους τους .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ