Οικονομία

Οι Κινέζοι του κολοσσού Alibaba Group μας το είπαν ! Το ελαιόλαδο και το κρασί θα σώσουν την Ελλάδα

Το ελαιόλαδο και το κρασί είναι δύο προϊόντα  που παράγουν οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων , και τα οποία εξήγαγαν κυρίως  σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου αποκομίζοντας τεράστια  κέρδη.

Αυτή η ενασχόληση των προγόνων μας και τα τεράστια  οφέλη που αποκόμισαν έδωσαν την δυνατότητα σε πόλεις όπως η Αθήνα και άλλες,  να πλουτίσουν και να δημιουργήσουν την δημοκρατία την οποία εκθειάζει σήμερα ολόκληρος ο  πλανήτης .

Σήμερα εν έτει 2016 ο κινεζικός εμπορικός κολοσσός ειδών προϊόντων εστίασης,  Alibaba Group,  μας υπενθύμισε αυτό το σπουδαίο «μυστικό όπλο» της ελληνικής γης , το οποίο ενδεχομένως θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση να πάρει εμπρός η δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία.    

«Ο   ελληνικός τουρισμός, το κρασί και το ελαιόλαδο θα μπορούσε να έχει μια σημαντική παρουσία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Alibaba Group, δήλωσε ο Rodrigo Cipriani Foresio, διευθύνων σύμβουλος της Alibaba για την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b1

Απευθυνόμενος μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο  Cipriani, δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι ένας τομέας με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ τα προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως το κρασί και το ελαιόλαδο θα μπορούσαν επίσης να έχουν  μια σημαντική παρουσία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πρόσθεσε δε ο ίδιος ότι η μεσαία τάξη των Κινέζων καταναλωτών  ενδιαφέρεται τρομερά  για τις διεθνείς μάρκες και ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως το ελληνικό λάδι και κρασί.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει μια δυναμική κατηγορία καταναλωτών στην Κίνα, που ανήκουν στην μεσαία τάξη, είναι νέοι στην  ηλικία και εξοικειωμένοι με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το Internet, και ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν προς τα ελληνικά νησιά και να αγοράσουν φυσικά ελληνικά προϊόντα.

Μπορούμε να φανταστούμε λοιπόν τι έχει να γίνει όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις  «ανοιχτούν» επαγγελματικά και σοβαρά σε μια αγορά 1,3 δις ανθρώπων στην Κίνα πουλώντας το τιμημένο ελαιόλαδο και  τα σπάνια ελληνικά κρασιά ;

H  ηλεκτρονική πλατφόρμα της  Alibaba περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια προϊόντων σε 40 διαφορετικές βασικές κατηγορίες. Οι αγοραστές των προϊόντων αυτών βρίσκονται σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές, ανταλλάσσοντας 100.000 μηνύματα σε καθημερινή βάση.

Ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ανέφερε ότι  το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει το ενδεχόμενο των ελληνικών εμπορικών αντιπροσωπειών σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις σε ηλεκτρονική μορφή. ( άντε να δούμε πότε θα γίνει αυτό).

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae

Σημείωσε  ότι το υπουργείο αναζητά τις σωστές λύσεις από τους ειδικούς της πληροφορικής και αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σύντομα, τονίζοντας  ότι η λίστα των εμπορικών αντιπροσωπειών για το 2017 θα ανακοινωθεί  σύντομα.

Μόνοι μας σαν λαός επαναφέροντας στην μνήμη μας τις πρακτικές και τις εμπορικές κινήσεις των προγόνων μας  , θα μπορέσουμε να δώσουμε ώθηση να σωθεί η χώρα μας η οποία είχε μετατραπεί σε μια μεταπρατική κοινωνία που εισάγει το 70 της εκατό των προϊόντων από το εξωτερικό . Όλοι οι διεθνείς γεωπολιτικοί αναλυτές παγκοσμίως προβλέπουν μεγάλη επισιτιστική κρίση  στον πλανήτη , αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε λαμβάνοντας τα μέτρα μας.

Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση  να περιμένουμε βοήθεια από πουθενά και ειδικά από την "ξιπασμένη" ΕΕ .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...