Αρχείο

Ξαφνική ρωσική "μαχαιριά" στην Τουρκία! Τελεσίγραφο από την Μόσχα στην συριακή αντιπολίτευση: « σταματήστε τώρα να πολεμάτε τους Κούρδους»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απαίτησε από την ηγεσία του αποκαλούμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που αποτελείται από Τούρκους και ομάδες υποστηριζόμενες από την Άγκυρα  να σταματήσει  αμέσως τον πόλεμο ενάντια στις  κουρδικές  μονάδες, μετά την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το υπουργείο έκανε την ανακοίνωση του  σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με θέμα την  κατάπαυση του πυρός στην Συρία , η οποία υποστηρίζεται από ΗΠΑ και Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός,  θα ξεκινήσει στις 1600 GMT, και θα  παρακολουθείται με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών.

Επίσης  ο συριακός στρατός έχει  ανακοινώσει  ότι είναι  έτοιμος να πράξει επιμελώς οτιδήποτε για  να υποστηρίξει τη συμφωνία αυτλη .

Ο Ρώσος αντιστράτηγος  Σεργκέι  Ρουντσκόι  ανώτερος  αξιωματούχος του υπουργείου άμυνας, δήλωσε ότι η Μόσχα εξετάζει συριακό  στρατιωτικό  αίτημα για την προμήθεια εξοπλισμού που θα επιτρέψει τη Δαμασκό να παρακολουθεί τα πυρά πυροβολικού μέσα και γύρω από το Χαλέπι.

Το υπουργείο δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει τις  δικές της αεροπορικές επιδρομές κατά του  Ισλαμικού  κράτος και της οργάνωσης  Nusra Front.

Για τον λόγο αυτόν δημιουργήθηκε ένα κοινό αμερικανο-ρωσικό  κέντρο συντονισμού για τον έλεγχο της συμφωνίας.

Οι Κούρδοι  της Συρίας έχουν δημιουργήσει τρεις αυτόνομες ζώνες, ή καντόνια, το   Jazeera, το Αΐν αλ-Αράμπ και το Afrin σε όλη το  συριακό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία) από το 2013. Στις 17, Μαρτίου του 2016 οι Κούρδοι της Συρίας ανακοίνωσαν την αυτονόμηση της  ομοσπονδιακής περιφέρειας του συριακού  Κουρδιστάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης