Κόσμος

Να γιατί και οι Αμερικανοί θεωρούν τον Πούτιν ισχυρό παγκόσμιο ηγέτη (βίντεο)

Παρά την τεράστια κριτική που δέχεται από το κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας  των δυτικών χωρών με προεξάρχοντες  τις ΗΠΑ  , η δημοτικότητα του Ρώσου  Προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν αυξάνεται συνεχώς, τονίζουν δυτικοί ειδικοί.

Σύμφωνα με  έρευνα, που διεξήχθη από το περιοδικό The Economist, μόνο το 27% των Ρεπουμπλικάνων έχει αρνητική γνώμη σχετικά με τον  Ρώσο ηγέτη. Πριν από δύο χρόνια το νούμερο αυτό ήταν στο 66%.

Επιπλέον, το 85% των Ρεπουμπλικάνων αποκαλούν τον Πούτιν «ισχυρό ηγέτη» (το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε το ίδιο  σχετικά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα).

Όσο για τους ψηφοφόρους, του Νόνανλτ Τράμπ  ένας στους τρεις ψηφοφόρους του δήλωσε  ότι έχει θετική γνώμη για τον Πούτιν, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα του κρατικού  Πανεπιστημίου  της Μόσχας  Aleksey Fenenko, η  αύξηση του αριθμού των θαυμαστών του Πούτιν στη Δύση μπορεί να εξηγηθεί από την ιδιαιτερότητα της δυτικής  κοινωνίας . « Η Αγγλοσαξονική κοινωνία είναι μια κοινωνία που έχει ανατραφεί με την λατρεία της βίας», τόνισε ο εμπειρογνώμονας.

poytin-aigaio

Ο Fenenko κατονόμασε  τρεις παράγοντες που μπορούν να εξηγήσουν την εκπληκτική ομολογουμένως δημοτικότητα του  Πούτιν στο εξωτερικό:

  1. Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια χώρα που οικοδομήθηκε από λευκούς ανθρώπους , και βασίζεται σε μια πολύ αυστηρή νομοθεσία σχετικά με αυτούς . Αυτό έχει αλλάξει μόνο τα τελευταία 40 χρόνια.
  2. Αμερική έχει δώσει πλήρη εξουσία στην αστυνομία, έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να κάνει χρήση βίας.
  3. Η Αμερική είναι μια χώρα που οικοδομήθηκε με την λατρεία της δύναμης. Αυτή η λατρεία άνθισε ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή μέχρι την εμφάνιση του πρώην προέδρου Μπίλ Κλίντον.

Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι, βασιζόμενοι  σε αυτούς τους τρεις παράγοντες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λατρεία για τον Πούτιν είναι μια αντίδραση στην τρέχουσα αδυναμία της εικόνας των δυτικών ηγετών.

«Η Ρωσική δύναμη δίνει το αντίθετο αποτέλεσμα, δεν αποτελεί δηλαδή ένα είδος προσωπολατρίας, αλλά θετικής αποδοχής του έργου του Προέδρου . Ενώ  μπορούμε να δούμε ότι οι Αμερικανοί αναζητούν απλά μια ισχυρή προσωπικότητα στην κυβέρνηση»,  είπε Fenenko.

Σε αντίθεση , ο Ρώσος εμπειρογνώμονας είπε ότι η αύξηση της δημοτικότητας του  Ρώσου Προέδρου θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναζητήσουν   για έναν  δικό  τους «ισχυρό»  πρόεδρο, παρόμοιο με τον Ρέιγκαν ή τον πατέρα  Μπους.

Έτσι λογικά , ο Τράμπ ταιριάζει σε αυτά τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά και δύναται να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο που  επιθυμεί διακαώς ο μέσος Αμερικανός ψηφοφόρος .

Έλληνες αναλυτές εκτιμούν ότι η εικόνα του ισχυρού προέδρου Πούτιν , έχει προκαλέσει συμπάθεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες πάσχουν στον τομέα αυτό,  που αφορά την κορυφή της πολιτικής  τους ηγεσίας.

Έτσι με λίγα λόγια ο Βλαδίμηρος,  έχει δημιουργήσει ένα πρότυπο ισχυρού ηγέτη , πιστού ορθόδοξου, ο οποίος σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών, χωρίς να σηκώνει  όμως «μύγα στο σπαθί του» , πατάσσοντας την διαφθορά , την ανικανότητα και κυρίως την δουλοπρέπεια.

Μακάρι και εμείς στην Ελλάδα να βρούμε κάποτε έναν ηγέτη με τα μισά από τα χαρακτηριστικά του Ρώσου Προέδρου.

 

https://youtu.be/jhevs8oUFlU

 

https://youtu.be/WqPrIQlpth4?t=2

https://youtu.be/lON4KPT6HeM?t=2

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...