Αρχείο

Μπράβο στον Άσαντ ! Έδωσε εντολή ο Σύρος ηγέτης στα βιβλία της ιστορίας το όνομα «Ινσταμπούλ» να αντικατασταθεί με αυτό της «Κωνσταντινούπολης»

Σε μια ενέργεια η οποία αποτελεί τιμή για την Ελλάδα , προέβη ο Σύρος Πρόεδρος Μ.Άσαντ , παρά το γεγονός της εχθρικής στάσης των ελληνικών κυβερνήσεων εδώ και τέσσερα χρόνια , στον τρομερό συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Το υπουργείο παιδείας του καθεστώτος Άσαντ βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης  αλλαγών, μετά από προσωπική προεδρική εντολή,  σε μερικές από τις ιστορικές ορολογίες που χρησιμοποιούνται για την περιγραφή της οθωμανικής εποχής στα σχολικά βιβλία που χρησιμοποιούνται από τους μαθητές της Συρίας , αναφέρει σχετικό  δημοσίευμα .

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές για τους μαθητές θα αφορούν την περίοδο 2016-2017 και πρόκειται για τα βιβλία της ιστορίας στα οποία η πρώτη αλλαγή θα είναι η ακύρωση των  επιθέτων   «Πορθητής», και "κατακτητής" για τον Τούρκο σουλτάνο.  

Ο λόγος είναι ότι αφορά έναν στρατιωτικό ηγέτη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την  κατάκτηση και την επακόλουθη καταστροφή  της   «Κωνσταντινούπολης».

Στην συριακή ιστορία , ο Σουλτάνος Μεχμέτ ο Πορθητής θα αναφέρεται απλώς ως «Μωάμεθ Β », μετά την αφαίρεση της λέξης «Κατακτητής».

vasilevousa

Οι αλλαγές  έγιναν μετά την παραλαβή της επίσημης επιστολής προς το «Υπουργείο Παιδείας» , από τον Σύρο πρόεδρο  για τα  νέα σχολικά βιβλία πριν από την εκτύπωση τους.

Σε μία από τις αλλαγές που θα επέλθουν στην  ογδόη  τάξη στο βιβλίο της ιστορίας, θα είναι και η αλλαγή του ονόματος «Ινσταμπούλ», με αυτό της Κωνσταντινούπολης .

Ομοίως, όλες οι αναφορές  περί  « κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» θα αντικατασταθούν  με την πρόταση «η άλωση της Κωνσταντινούπολης» ή «η είσοδος στην  Κωνσταντινούπολη».

Επιπλέον, η  λέξη  "Κατακτητής" που εμφανίζεται στο πλαίσιο του κειμένου θα αλλάξει αντικαθιστώντας όλες τις αναφορές περί «κατάκτησης» της ελληνικής βασιλεύουσας από τους Οθωμανούς  σε  «εισόδου» ή «καταστροφής».

Έτσι, η πρόταση  από « οθωμανική κατάκτηση» θα γράφει πλέον  «Οθωμανική κατοχή της πόλης   σύμφωνα με το με το υπουργείο παιδείας της Συρίας . !! Την κατέχουν δηλαδή την βασιλεύουσα  οι Τούρκοι σύμφωνα με τον Άσαντ , αλλά δεν είναι όμως δική τους.

Ακόμη και η ιστορία των Βαλκανίων δεν  απαλλάσσεται  από τις αλλαγές και οπουδήποτε αναφέρονταν η πρόταση «κατάκτηση των Βαλκανίων» θα γίνεται «κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς» , ενώ η παρουσία τους στα Βαλκάνια θα αναφέρεται ως "οθωμανική κατοχή" .

Οι αλλαγές στα βιβλία ακολουθούν τον απόηχο της αλλαγής στο βιβλίο των θρησκευτικών σε όλα τα σχολεία της Συρίας, στα οποία ο χριστιανισμός αποτελεί και αυτός  θρησκεία του συριακού κράτους , συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων .

Εμείς στην Ελλάδα καταργούμε τα θρησκευτικά και αλλάζουμε την δομή της εκπαίδευσης της νεολαίας σε νέα πρότυπα, στα οποία η πίστη και η αγάπη προς την πατρίδα δεν αποτελούν πλέον τις  κύριες δομές της κοινωνίας.

Αντίθετα εισάγεται η έννοια της πολυπολιτισμικότητας  και η παρουσία  του Ισλάμ   με το έτσι θέλω στην ελληνική κοινωνία μέσω των σχολικών βιβλίων. Η διαφορά είναι χαώδης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...