Κοινωνία

Με εταιρεία-βιτρίνα πλημμύρισαν την αγορά με 16 εκ. λαθραία τσιγάρα! (φωτό)

Εταιρεία «βιτρίνα» με εμπορία ξυλείας, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας χρησιμοποιήθηκαν δύο… νεκροί, προέβαινε σε εκτενές λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη.
Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος είναι… αόρατος και δεν προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, ενώ ως «διαχειριστές» εμφανίζονται δύο Κύπριοι, οι οποίοι αναζητούνται. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εντοπίστηκε χώρος, που πληρούσε τις προδιαγραφές, για την παρασκευή και τυποποίηση λαθραίων τσιγάρων, με τον εξοπλισμό, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, να τον εγκαθιστούσε στο μέλλον το κύκλωμα.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν δύο Ρουμάνους, και ταυτοποίησαν την εμπλοκή άλλων έξι ατόμων, τα όποια αναζητούνται. Κατασχέθηκαν 824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών και 39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 περίπου τόνων. Ο διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης επεσήμανε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ.
Οι αστυνομικοί αρχικά εντόπισαν τον οδηγό και τον συνοδηγό νταλίκας που μετέφερε 75.000 πακέτα τσιγάρων και λίγο αργότερα έφθασαν στην αποθήκη του Ασπροπύργου. Ο συγκεκριμένος χώρος επιτηρούταν από 11 κάμερες και τρία σκυλιά, ενώ στο απομονωμένο υπόγειο που βρέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα, η πρόσβαση γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον Τελωνειακό Κώδικα, τη νομοθεσία για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%b1

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ