Πολιτική

Μαρτυρία Κουτσούμπα για τον Ιερέα ήρωα παππού του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η κυβέρνηση στήνει νέες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές», κατήγγειλε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή το ζήτημα που ανέκυψε με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για ανιστόρητες προσεγγίσεις, αναφορικά με τον ρόλο της Εκκλησίας στην διάρκεια της κατοχής, προσεγγίσεις που ρόλο έχουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

«Η αναγκαιότητα και η ωριμότητα να καταργηθούν οι αναχρονισμοί -όσοι υπάρχουν για διάφορα θέματα- και στο μάθημα των Θρησκευτικών, είναι για μας ζήτημα εκ των ων ουκ άνευ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι πάγια θέση του ΚΚΕ. Όμως αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει προσεγγίσεις και απλουστεύσεις τύπου Φίλη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι «το ΚΚΕ
ξεκάθαρα θεωρεί πχ ότι είναι ανάγκη και επίκαιρο ζήτημα, ο χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος».

«Όμως αυτό δεν μπορεί να οδηγεί τον υπουργό Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, να μιλά και ανιστόρητα, και απλουστευτικά, ενοχοποιώντας για παράδειγμα, το σύνολο της Εκκλησίας στο σύνολο του κλήρου», είπε ο γγ του ΚΚΕ και σημείωσε ότι «στην κατοχή συνέβη με την Εκκλησία, ό,τι συνέβη και με τον υπόλοιπο πολιτικό αστικό κόσμο. Δηλαδή, ένα κομμάτι συμβιβάστηκε, ένα κομμάτι συνεργάστηκε με τους κατακτητές και ένα κομμάτι μπήκε στην αντίσταση ενεργά και μάλιστα και στη ένοπλη εθνική αντίσταση με τον ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, με την Εθνική Αλληλεγγύη και μαζί εδώ ήταν κυρίως ο κατώτερος κλήρος και μέλη της ιεραρχίας, ακόμη και μητροπολίτες».

«Ο παππούς μου για παράδειγμα, ο ιερέας ο παπά- Δημήτρης ο Κουτσούμπας, του οποίου έχω και το όνομα -ο πατέρας του πατέρα μου- εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς κατακτητές, για τη συμμετοχή του, ως υπεύθυνος της Εθνικής Αλληλεγγύης στην επαρχία Δομοκού, στα χωριά που ήταν εκεί και ως μέλος του ΕΑΜ», είπε ο γγ του ΚΚΕ και προέτρεψε τα κυβερνητικά έδρανα: «Ας είμαστε λοιπόν πιο προσεκτικοί, κύριοι υπουργοί της “κυβέρνησης της αριστεράς”. Και δεν μπορεί η κατάργηση αυτών των αναχρονισμών να προτάσσεται και για προπαγάνδα και για στάχτη στα μάτια μπροστά σε όλους τους άλλους αναχρονισμούς που εξακολουθούν να υπάρχουν και κυριαρχούν στην εκπαίδευση».

Ο γγ του ΚΚΕ ξεκαθάρισε μάλιστα: «Δεν θα σας επιτρέψουμε - και σας το λέμε- να στήσετε νέες κάλπικες διαχωριστικές γραμμές, του στυλ, είσαι με τον Φίλη εναντίον της Εκκλησίας ή είσαι με την Εκκλησία, με τον Ιερώνυμο ή είσαι με τους παλιούς καναλάρχες ή με τους καινούργιους και με την κυβέρνηση και με τον κ. Παππά που έδωσε, δεν ξέρω τι έκανε, με το διαγωνισμό. Γι’ αυτό δίνουμε βάρος στην ουσία, γιατί για εμάς μεγαλύτερος αναχρονισμός είναι για τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες και ένας εκπαιδευτικός να κάνει μαθήματα εκτός της ειδικότητας του».

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=OUkrIfA8yRA&w=500&h=315]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...