Πολιτική

Μίνι υπουργικό υπό τον A.Τσίπρα -Tρέχουν να κλείσουν τα ανοικτά μέτωπα

Έντονες αρρυθμίες - για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα- παρουσιάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και οι κακές μετρήσεις των δημοσκοπήσεων είναι το...κερασάκι στην τούρτα για το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πολυήμερη απουσία του στις ΗΠΑ έρχεται αντιμέτωπος με ένα εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων. Αυτά, κατά κοινή ομολογία προκάλεσαν ανησυχία και επισκίασαν το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, ενώ συνοψίζονται ως εξής: οι τηλεοπτικές άδειες υπό το βάρος των αποκαλύψεων Καλογρίτσα, η υπόθεση της Attica Bank και οι αντεγκλήσεις με τη Νέα Δημοκρατία, οι απαιτήσεις του Ταμείου για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, το προσφυγικό, ενώ το αποκορύφωμα ήταν οι δηλώσεις Φίλη και η κόντρα που ξέσπασε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στις 11 θα πραγματοποιηθεί κυβερνητικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία υπουργών αλλά και στενών του συνεργατών αναμένεται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάσταση.

"Κληρώνει" για τις άδειες- αγωνία για το ΣτΕ
Κατά τα λοιπά στην κυβέρνηση έχουν το βλέμμα στραμμένο στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο χρόνος μετράει πια αντίστροφα για τη διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο και θα κρίνει τη Συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού. Απόφαση την οποία στο Μαξίμου περιμένουν σε κάθε περίπτωση με αγωνία, αφού θα κρίνει εν πολλοίς το σχεδιασμό και όχι μόνο της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...