Πολιτική

Καταγγελία Σαρίδη: Προσωπικά δεδομένα Ελλήνων στρατιωτικών στο διαδίκτυο

Προσωπικά και υπηρεσιακά δεδομένα στρατιωτικών βρέθηκαν στο διαδίκτυο, καταγγέλλει προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένο ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, κάτι που αποδίδει στη στρεβλή εφαρμογή του νέου πλαισίου θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στις 26 Σεπτεμβρίου στη Βουλή ο κ. Σαρίδης, υποστηρίζει ότι «η εφαρμογή του πλαισίου που ψηφίστηκε πρόσφατα για τη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύεται άκρως προβληματική, καθώς ήδη από τις πρώτες ημέρες έχει επιφέρει διχασμό στις τάξεις του στρατεύματος, όπως εμπράκτως καταδεικνύει και η αποστολή του εξωδίκου» που έστειλαν στρατιωτικοί για να εγγραφούν στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής.

Η ερώτηση του βουλευτή βασίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας, σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων δεκάδων στρατιωτικών στο διαδίκτυο.

Ο κ. Σαρίδης υποστηρίζει ότι εφόσον αυτή η επιστολή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε γεννώνται βάσιμα ερωτήματα για το θεσμικό πλαίσιο στο σύνολό του με τη μορφή που έχει σήμερα, όπως δηλαδή ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια, τουλάχιστον μέχρι την ώρα της σύνταξης της ερώτησης, να υπάρχουν όντως δημοσιοποιημένα στο Διαδίκτυο κείμενα που φέρονται να δημοσιοποιούν προσωπικά και υπηρεσιακά δεδομένα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων: Ονοματεπώνυμα, αριθμούς μητρώου και ταυτότητας καθώς και στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας.

«Αυτή η δημοσιοποίηση δύναται να επιφέρει προσωπικούς κινδύνους για τα συγκεκριμένα στελέχη, αλλά και για το αξιόμαχο του Στρατεύματος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων στην ερώτησή του και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:

Εάν αναγνωρίζει την προβληματική εφαρμογή του πλαισίου για τη θεσμική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν ναι, εάν πρόκειται να το επανεξετάσει μερικώς ή στο σύνολό του.
Ποιες ενέργειες έχει κάνει ή σκοπεύει να κάνει ώστε να διερευνήσει την καταγγελία για την ανάρτηση προσωπικών στοιχείων δεκάδων στρατιωτικών και εφόσον αληθεύει να μεριμνήσει για την προστασία τους.

Η απάντηση που θα δοθεί με βάση τον κανονισμό της Βουλής αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων

Πηγή: onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης