Εθνικά θέματα

Καμμένος: Οι φωνές που ακούει ο Ερντογάν είναι των Ελλήνων που σφαγιάστηκαν

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάνης και τις φωνές που είπε ακούει όταν βρίσκεται στα τουρκικά παράλια έδωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας να είναι πιο προσεκτικός γιατί οι φωνές που ακούει είναι των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ο Πάνος Καμμένος κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ερντογάν πως η Τουρκία είναι πιο κοντά στα νησιά που δόθηκαν στην Ελλάδα με τη συνθήκη της Λωζάνης κατά τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Άμυνας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, Πρέσβη Χόρχε Ντομέκ.

«Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος, ότι η προσπάθεια που κάνει ο κ. Ερντογάν είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα θεοκρατικό κράτος, αμφισβητώντας οποιαδήποτε αλλαγή έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ, λόγω του εσωτερικού του μετώπου. Θα τον καλούσα, όμως, να προσέξει ιδιαίτερα όταν ακούει φωνές από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά, γιατί αυτές οι φωνές ήταν ελληνικές, ήταν φωνές Ιώνων, ήταν οι φωνές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που προϋπήρχαν εκείνων που σφαγίασαν τον Ελληνισμό. Τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν στη συμβίωση των δύο λαών και η προσπάθεια αμφισβήτησης διεθνών συνθηκών οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους. Θα του σύστηνα να μην τους ακολουθήσει», είπε ο υπουργός Άμυνας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης