Αρχείο

Κήρυξε πόλεμο ο Σόρος στην Ελλάδα: Κατευθυνόμενο μπαράζ δημοσιευμάτων του ξένου τύπου κάνουν λόγο για «άθλιες συνθήκες» των προσφύγων στην Ελλάδα- Τι μας ετοιμάζει;


Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα «κατευθυνόμενο» όπως φαίνεται μπαράζ ξένων δημοσιευμάτων μεγάλων πρακτορείων ειδήσεων για τις «άσχημες συνθήκες» που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Αυτό γίνεται κατά κόρον σχεδόν καθημερινά  στον διεθνή τύπο.

Μόλις προχθές  μάλιστα,  η γνωστή  ΜΚΟ HRW του « φιλάνθρωπου» Τ. Σόρος μας κατηγορούσε υποτίθετε για τις συνθήκες διαβίωσης των «ασυνόδευτων» παιδιών που διαβιούν στους καταυλισμούς , μιλώντας για πλήρη εγκατάλειψη  και πολλά άλλα .

Χθες και προχθές είχαμε «κατευθυνόμενες» εξεγέρσεις  μεταναστών  σε Λέσβο και Κω με την χρήση «μηνυμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των προσφύγων  , όπως ακριβώς και το 2008 με την μεγάλη εξέγερση.

Χτες το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων του κόσμου το Reuters αναφέρει σε κύριο άρθρο του που σημειωτέον διαβάζουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, ότι « η ζωή στην Ελλάδα έχει γίνει τόσο πολύ δύσκολη για τους πρόσφυγες και μετανάστες».

Παρουσιάζονται  και δηλώσεις μάλιστα , του  Amir και  της Walaa, δύο  εκπαιδευτικών  από τη Συρία, οι οποίοι μας κατηγορούν για το σύστημα χορήγησης ασύλου , τονίζοντας ότι οι ίδιοι σκέπτονται την επιστροφή στο σπίτι τους , από όπου  διακινδύνευσαν τα πάντα για να φύγουν .

«Ξέρω ότι στην Συρία έχουμε πόλεμο και βόμβες κάθε μέρα», λέει ο Amir, εμφανώς εξαντλημένος. Αλλά εκεί, «κάθε Σύρος  πεθαίνει μια φορά. Εδώ πεθαίνουμε κάθε μέρα. Κάθε μέρα είναι κακή».

Οι  φιλονικίες είναι συχνές κάθε βράδυ αναφέρουν οι πρόσφυγες. Η γυναίκα του  Walaa λέει ότι  η ίδια και τα παιδιά της, ηλικίας έξι και οκτώ ετών , είναι πολύ φοβισμένοι για να αφήσουν την σκηνή μετά τη δύση του ηλίου, διότι οι άνδρες συχνά μεθούν και φιλονικούν  ο ένας με τον άλλο.

Το ζευγάρι εγκατέλειψε την πόλη Χομς για την Ευρώπη και έφτασε στην Ελλάδα στις 19 Μαρτίου,  μία ημέρα πριν από την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Από τότε, έχουν περάσει από συνέντευξη δύο φορές, αλλά δεν τους έχει ακόμη δοθεί καμία πληροφορία για την τύχη τους, όπως είπαν.

Η διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει ενδελεχή έλεγχο της ταυτότητας, συνεντεύξεις και μια αξιολόγηση του κατά πόσον η Τουρκία είναι ασφαλής χώρα ή όχι για ένα συγκεκριμένο άτομο , και  μπορεί να κρατήσει πολλές εβδομάδες. Οι υποψήφιοι μπορούν να προσφύγουν κατά πιθανής αρνητικής απόφασης, παρατείνοντας όμως  την διαδικασία.

Περισσότεροι από 57.000 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως Σύριοι, Αφγανοί και Ιρακινοί, είναι σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις  αποδοκιμάζουν τις συνθήκες στα στρατόπεδα ως ακατάλληλες για αυτούς τους  ανθρώπους, αναφέρει το Reuter .

Μέσα σε αυτό το κατευθυνόμενο προπαγανδιστικό παιχνίδι από ξένα κέντρα, ξεχνούν  βέβαια  όλες οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ότι αυτές λαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαβίωση των προσφύγων και όχι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Πρόσφατα η ΕΕ ανακοίνωσε την χορήγηση 115 εκατ. ευρώ σε ΜΚΟ στην Ελλάδα  για την διαβίωση των προσφύγων .  Με ποιο σκεπτικό λοιπόν κατηγορείται η χώρα μας ;

Ενδεχομένως , πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο  κατασυκοφάντησης της χώρας μας, με σκοπό την  πρόκληση ενδεχόμενων επεισοδίων για  την δημιουργία χάους στο εσωτερικό της Ελλάδος.

Ο ηθικός αυτουργός αυτού του πανούργου σχεδίου είναι «αυτός»  που θα εκμεταλλευτεί μια τέτοια ανώμαλη κατάσταση. Αυτή η μόνη και η πραγματική αλήθεια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ