Κόσμος

Ιταλός δημοσιογράφος : «Η Ιταλία «δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος αλλά «παράρτημα» του ΝΑΤΟ»

Η Ιταλία είναι μια χώρα γεμάτη με στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες χρησιμεύουν ως βάσεις κυριαρχίας στην Ευρώπη και την Mεσόγειο θάλασσα, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik , φιλοξενώντας δηλώσεις γνωστού  Ιταλού δημοσιογράφου .

Σε συνέντευξη του ο Fulvio Grimaldi, ένας διάσημος Ιταλός δημοσιογράφος και  πολεμικός ανταποκριτής, δηλώνει ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της συμμαχίας έχουν προκαλέσει πολλά δεινά στη χώρα του.

«Πέσαμε θύμα των αυτο-περιορισμών σε αντίθεση με τα δικά μας συμφέροντα. Ενώ η Ευρώπη μας «βασανίζει» οικονομικά» , είπε ο Grimaldi στο Sputnik σχολιάζοντας το θέμα.

Πώς η Ιταλία μετατράπηκε σε «στρατιωτικό εργαστήριο ΝΑΤΟ ;», «είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η χώρα στη Ρωσία, και από τις οποίες υποφέρουν οι Ιταλοί αγρότες και η βιομηχανία της χώρας  η οποία οδηγείται σε μαρασμό ; σημείωσε o ίδιος .

Ο δημοσιογράφος αναγνώρισε επίσης ότι η χώρα καταγωγής του είναι μια πλήρως στρατιωτικοποιημένη χώρα . Υπάρχουν περίπου 90 βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα, οι οποίες είναι στη διάθεση των ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή .

«Είμαστε μια χώρα που «ξεχειλίζει» από στρατιωτικές βάσεις, και αυτό είναι ένα σοβαρό βάρος για την οικονομία μας, σε βάρος του κατασκευαστικού τομέα , της συντήρησης των ιατρικών εγκαταστάσεων, των σχολείων και των εγγειοβελτιωτικών έργων», είπε ο δημοσιογράφος.

Αυτές οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν θέσει επίσης την Ιταλία να μετατραπεί σε έναν πιθανό  στόχο για τις χώρες που θα αποφασίσουν μία ημέρα να "απαντήσουν" στρατιωτικά στην επιθετικότητα του ΝΑΤΟ.

Ο ανταποκριτής αναφέρει ως παράδειγμα το αμερικανικό σύστημα (MUOS), ένα σύγχρονο σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών που βρίσκεται στη Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, το οποίο είναι ικανό να ελέγξει την Αφρική και την Μέση Ανατολή.
"Είναι μια τεράστια κοινωνική και βιομηχανική επιβάρυνση για το νησί», είπε.

Το ΝΑΤΟ διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κοστίζουν στο ιταλικό υπουργείο άμυνας 55.000.000 ευρώ την ημέρα. Εάν πάρετε υπόψη τα έξοδα των άλλων σχετικών υπουργείων, το ημερήσιο κόστος ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια .

«Αυτή είναι η συμβολή της χώρας μου που δεν έχει κανένα συμφέρον στη στρατιωτική επιχείρηση σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, επειδή δεν αντιμετωπίζει καμία στρατιωτική απειλή από κανέναν», δήλωσε ο Grimaldi.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει και τον πολιτικό έλεγχο επί της ιταλικής επικράτειας, ο οποίος έρχεται ως επακόλουθο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, στο οποίο η Ιταλία απώλεσε την κυριαρχία της.

«Δεν βλέπω λόγους για μελλοντική αισιοδοξία σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό που μπορώ πραγματικά να δω είναι η αναγνώριση παρόμοιων τρόπων υποταγής και σε άλλες χώρες της ΕΕ, από την επιθετική στρατηγική του ΝΑΤΟ, η οποία μας οδηγεί προς μια επική αποτυχία», δήλωσε ο δημοσιογράφος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...