Οικονομία

Θετική πορεία στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετική πορεία ακολούθησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ικανοποιημένοι τόσο από τις αποφάσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας όσο και από την ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου, μετά την ισχυρότερη του αναμενόμενου υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού.

Ταυτόχρονα, όμως, οι επενδυτές ήταν συγκρατημένοι, με δεδομένη τη σημερινή συνεδρίαση της Fed, με την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στις 21.00 ώρα Ελλάδας. Η αγορά έχει προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ και ότι δεν θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής.

Κέρδη 0,43% για τον Euro Stoxx 600 στις 342 μονάδες, με τους κλάδους ενέργειας και πρώτων υλών να εμφανίζουν την ισχυρότερη άνοδο.

Στο 0,41% η άνοδος για τον DAX 30 στις 10.436 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 0,06% στις 6.834 μονάδες, ενώ κέρδη 0,48% κατέγραψε ο CAC 40 στις 4.409 μονάδες.

Ανάλογη εικόνα και για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να ενισχύεται 0,83% στις 8.758 μονάδες, ενώ άνοδο της τάξης του 0,88% σημείωσε ο FTSE MIB στις 16.349 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος σημείωσε ο μαύρος χρυσός, με τα κέρδη για το αμερικανικό αργό να ξεπερνούν το 2% και το προθεσμιακό συμβόλαιο Νοεμβρίου να φθάνει στα 45 δολάρια, μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων τόσο αργού πετρελαίου όσο και βενζίνης άνω του αναμενόμενου.

Ράλι σημείωσαν οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, με ιταλικές και ισπανικές τράπεζες να καταγράφουν την ισχυρότερη άνοδο. Άνω του 9% τα κέρδη για την ισπανική Banco Popular, ενώ κατά 3,6% υψηλότερα κινήθηκε η ιταλική Unicredit. Στο 3,1% η άνοδος για τον τίτλο της Barclays, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή από την HSBC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης