Αρχείο

Η τελευταία αμερικανική επίθεση στην Συρία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στην Μόσχα !!

Σε πλήρη και γενική αντιπαράθεση ευρίσκονται πλέον Ρωσία και ΗΠΑ, με κύριο θέμα  την δολοφονική και συνάμα άνανδρη επίθεση εναντίον εκατοντάδων ανυποψίαστων Σύρων στρατιωτών και ενδεχομένως και Ρώσων κομάντος στην Αλ Ζορ .

« Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία, γεμίζουν το ποτήρι  στη Μόσχα», ήταν η ακριβής μετάφραση της ανακοίνωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ ,γράφει  ο ρωσικός τύπος.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις  των αξιωματούχων των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις των αεροσκαφών του συνασπισμού έχοντας στόχο  τις κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία, ανακοίνωσε ότι όλες οι συμφωνίες που έγιναν στη Γενεύη, μπορεί να τεθούν  σε κίνδυνο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να προβούν  σε λεπτομερή έρευνα για το περιστατικό αυτό, και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνουν . Ωστόσο, η Μόσχα  με λύπη αποδέχθηκε το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν  μπορούσαν  να εξηγήσουν με σαφήνεια τι συνέβη. Αν και δεν έδωσαν ικανοποιητική απάντηση  ως συνήθως, προσπάθησαν  να γυρίσουν  τα γεγονότα ανάποδα »,  ανέφερε στο τμήμα του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.

Ρώσοι διπλωμάτες σημείωσαν ότι οι ενέργειες αυτές της αμερικανικής πλευράς, θα γίνουν  αντιληπτές  από τη Μόσχα ως πεισματική άρνηση συνεργασίας στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS  .

Πρόκειται  όμως , σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, για ένα στημένο παιχνίδι πάνω από το «πληγωμένο σώμα» της   Συρίας, ειδικά από χώρες σαν  τις ΗΠΑ και την Τουρκία , οι οποίες θέλουν να ελέγξουν την χώρα και να διώξουν τον Άσαντ . Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο .

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή έχει προκύψει μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης  του πυρός, με την οποία είχε συμφωνήσει  η αμερικανική πλευρά. Αν οι ΗΠΑ δεν αναλάβουν  δράση, όλα θα αλλάξουν προς το χειρότερο  », κατέληξε το ρωσικό υπουργείο.

Εντωμεταξύ η  πρώην πράκτορα της MI5 Annie Machon υποστηρίζει το Πεντάγωνο σκόπιμα σκότωσε 60 Σύρους  στρατιώτες, κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης  "ακούσιας" επιδρομή  το Σάββατο.

Η Machon δήλωσε στο  Russia Today ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν του Σύρους που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή ISIS ».

«Η Ρωσία έχει καλύτερες στρατιωτικές πληροφορίες διότι συνεργάζεται από κοινού με τις συριακές αρχές. Έτσι ώστε να έχει  πρόσβαση στις σωστές πληροφορίες  από ανθρώπινες πηγές, οι  οποίες είναι πολύ καλύτερες από ό, τι αμερικανικοί δορυφόροι και τα άλλα μέσα  παρακολούθησης», ισχυρίζεται η  Machon.

Έρχονται πολύ γρήγορα και άλλες  εξελίξεις και ενδεχομένως η επίθεση στην Αλ Ζορ να αποτελέσει το φιτίλι για την μεγάλη  φωτιά που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για να σώσουν το δολάριο.

Δείτε σχετικό βίντεο

https://www.facebook.com/RTvids/videos/1313150385361878/

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...