Κόσμος

Η ρωσική αεροπορία βοήθησε τους Κούρδους σπέρνοντας τον θάνατο από ψηλά στο Χαλέπι σκοτώνοντας 100 ισλαμιστές ( Βίντεο)

Η κατάσταση στο Χαλέπι συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία. Στα νοτιοδυτικά, οι ισλαμιστές αντάρτες αρνούνται να παραδοθούν  και ίσα που άντεξαν την τελευταία έφοδο των συριακών δυνάμεων στην περιοχή  Ramus.

Επί του παρόντος, οι συριακές  κυβερνητικές δυνάμεις έχουν οδηγήσει  τους Τζιχαντιστές να κρύβονται «σαν τα ποντίκια» σε διάφορα κτίρια γραφείων και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής φυτικών λιπασμάτων.

Στα βόρεια του Χαλεπίου, διεξάγεται επική  μάχη στην πεδιάδα της Αλ-Bab. Από τα δυτικά προς την  ομώνυμη πόλη οι  ισλαμιστές μαχητές υποστηρίζονται  αδιάκοπα από την Τουρκία , τόσο σε προσωπικό όσο  και σε πυρομαχικά  .

7715870

Από νότια και ανατολικά,  η  κουρδική πολιτοφυλακή επιτίθεται συνεχώς προσπαθώντας να διασπάσει την γραμμή άμυνας του ISIS.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες αντιστέκονται σκληρά  και μερικές φορές παιρνούν και   στην αντεπίθεση.

Στη διάθεση του χαλιφάτου άλλωστε υπάρχουν  στρατιωτικές αποθήκες του ιρακινού και του συριακού  στρατού,  και  δεν αποτελεί έκπληξη η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού των θωρακισμένων οχημάτων από τους μαχητές.

Στην περιοχή του χωριού Um Hosh μάλιστα ,  οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να απωθήσουν  τα κουρδικά στρατεύματα, χρησιμοποιώντας ΤΟΜΑ , τα οποία ακολουθούσαν μικρές ομάδες πάνοπλων ισλαμιστών  μαχητών .

Ωστόσο, οι Κούρδοι  με συντονισμένα ισχυρά πυρά τους απώθησαν με βαρύτατες απώλειες , αν και δεν κατέστη δυνατό να καταστρέψουν τα τεθωρακισμένα οχήματα τους, η επίθεση του ISIS απωθήθηκε.

maxresdefault

Εκεί κάπου  έκαναν την εμφάνιση τους τα ρωσικά αεροσκάφη, ως «μάνα εξ ουρανού» πλήττοντας σφοδρά  την μηχανοποιημένη μονάδα των  τρομοκρατών. Κατέστρεψαν με την μία  14 οχήματα μάχης, 13 όλμους , που βρίσκονταν σε πέντε θέσεις, καθώς και  τέσσερα αντιαεροπορικά  πυροβόλα, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν από βόμβες και πυραύλους των ρωσικών αεροσκαφών, που επιχειρούσαν κατά κύματα .

Το αποτέλεσμα εντυπωσίασε  την κουρδική πολιτοφυλακή που ξεκίνησε μια νέα αντεπίθεση. Κατά την  επίθεση οι  μαχητές του  YPG κατάφεραν να εκδιώξουν τον εχθρό από την περιοχή κοντά στο χωριό  Κάσια , έχοντας μετακινηθεί προς τα εμπρός μισό χιλιόμετρο.

Είναι σαφές κάθε ημέρα ότι χωρίς την αποφασιστική στρατιωτική  παρέμβαση της Ρωσίας ο πόλεμος αυτός θα είχε χαθεί μια για πάντα .

https://youtu.be/8rwbv4eohts

https://youtu.be/Auxr-xQS7Xs

https://youtu.be/y6e07oPGJPg

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ