Αρχείο

Η αριστοτεχνική στρατηγική του Β.Πούτιν: Πως πετάει τις ΗΠΑ έξω από την Συρία, τις τελειώνει από την Μ.Ανατολή και εκλέγει τον Ν.Τραμπ! - Οργή στο Ισραήλ για τον Μ.Ομπάμα! (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Οργή στο Ισραήλ κατά ΗΠΑ. Ως μία αριστοτεχνική κίνηση με την οποία αποκτά τον πλήρη έλεγχο όχι μόνο της Συρίας αλλά και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής χαρακτηρίζουν ισραηλινές πηγές την συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον Μ.Ομπάμα και την ανικανότητα του.

Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις: "Η Ρωσία πετάει τις ΗΠΑ έξω από την Μ.Ανατολή" και "Η Ρωσία δείχνει την έξοδο στον Μ.Ομπάμα".

Τι έχει συμβεί όμως...

Με την απόφαση εκεχειρίας η Ρωσία οδηγεί τις ΗΠΑ στην διάλυση του πολεμικού στρατηγείου που διεξήγαγε όλες τις επιχειρήσεις κατά του Μ.Άσαντ στην Συρία και λειτουργούσε  από μια μυστική τοποθεσία βόρεια της Ιορδανικής πρωτεύουσας του Αμμάν.

Η απαίτηση διάλυσης του συγκεκριμένου στρατηγείου ήρθε από το ίδιο το προεδρικό γραφείο του Β.Πούτιν και τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκού.

Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση στην Ιορδανία είχε την επίβλεψη και συντονισμό των επιχειρήσεων των ανταρτικών ομάδων κατά του Μ.Άσαντ, των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο έδαφος της Συρίας καθώς και των επιχειρήσεων στην ΝΑ Συρία και στο Δυτικό Ιράκ.

Μαζί με τους Αμερικανούς διοικητές υπήρχαν και Ιορδανοί, Σαουδάραβες, Ισραηλινοί, Καταριανοί και από τα ΗΑΕ.

Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών Λαβρόφ-Κέρι η αμερικανική αντιπροσωπεία έλαβε την απαίτηση να κλείσει το στρατηγείο της Centcom στην Ιορδανία και οι αμερικανοί αξιωματούχοι να προσχωρήσουν στο μικτό κέντρο διοίκησης Ρωσίας-Ιορδανίας που είχε συσταθεί για την αποφυγή "ατυχημάτων" στον συριακό εναέριο χώρο.

Οι ΗΠΑ δεν απέρριψαν την πρόταση αλλά απάντησαν ότι θα το σκεφτούν κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης εκεχειρίας. Αν ο Μ.Ομπάμα το αποδεχτεί τότε Ισραήλ-Κατάρ-Σ.Αραβία-ΗΑΕ θα βρεθούν "ξεκρέμαστοι".

Το Ισραήλ μετά και το σημερινό "συμβάν" στην Συρία πιστεύει ότι η "εκεχειρία" στην πραγματικότητα είναι ένας πολύ καλά σχεδιασμένος στρατηγικός στόχος της Ρωσίας που σκοπό έχει να "ανοίξει" τον δρόμο για μια μεγάλη ρωσοσυριακή επιχείρηση κατάληψης της Daraa, της μεγαλύτερης πόλης στην Νότια Συρία και την εκδίωξη όλων των ανταρτικών δυνάμεων εκτός της περιοχής.

Ταυτόχρονα αυτό θα σημάνει το τέλος της επιρροής της Σ.Αραβίας, ΗΑΕ και του Ισραήλ στην περιοχή.

Και ιδού η απόδειξη:

Η διακήρυξη του Μ.Άσαντ από το τζαμί της Daraya :

"Το κράτος της Συρίας είναι αποφασισμένη να ανακαταλάβει κάθε περιοχή από τους τρομοκράτες" είπε ο Μ.Άσαντ σε συνέντευξη του σε κρατικά ΜΜΕ. Δεν έκανε καμία αναφορά στην συμφωνία εκεχειρίας αλλά είπε ότι "ο στρατός θα συνεχίσει την δουλειά του χωρίς δισταγμούς και ανεξαρτήτως τις εσωτερικές ή εξωτερικές περιστάσεις".

To πρόβλημα είναι τεράστιο για τις ΗΠΑ γιατί αν ο Μ.Ομπάμα συμφωνήσει τότε εκλέγεται αυτόματα και ο....Ν.Τραμπ ο οποίος είχε τονίσει πως πρέπει οι ΗΠΑ να αφήσουν την Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στη Συρία... Αυτόματα αυτό σημαίνει το τέλος του Δημοκρατικού υποψηφίου όποιος και αν είναι αυτός μετά την Χ.Κλίντον.

Και κάτι ακόμα. Ο Β.Πούτιν στην Σύνοδο των G20 τόνισε στον Μ.Ομπάμα πως πλέον έχει στη διάθεση του "όλα τα χαρτιά" για να τελειώσει τον πόλεμο στην Συρία....εννοώντας την Τουρκία  η οποία θα κάνει όλη την"βρώμικη δουλειά"...

Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία φιλοξενεί την Σύνοδο μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραήλ...

Mε αφορμή την εκεχειρία έχουν αναπτυχθεί ρωσικές ειδικές δυνάμεις σε πολλά μέρη της Συρίας...

O χάρτης της Συρίας όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

 
https://twitter.com/miladvisor/status/775352676569710592

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...