Αρχείο

Ηχηρότατη παρέμβαση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις απαράδεκτες πιέσεις στο κυπριακό από ΗΠΑ και ΕΕ

Παρέμβαση με « θόρυβο» από την Μόσχα στο κυπριακό, η οποία χαρακτήρισε ως εντελώς απαράδεκτες τις απίστευτα  επίμονες πιέσεις που δέχεται η χώρα από την δύση,   για δήθεν εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών για την επαίσχυντη επανένωση του νησιού  με κάθε τίμημα, τόνισε  η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, η κα. Ζαχάροβα τόνισε ότι η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα.

«Θα κρίνουμε την πρόοδο των συνομιλιών στη βάση συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Επαναλαμβάνω ότι, η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται στη βάση πραγματικών αποτελεσμάτων. Μαζί μ` αυτό, θεωρούμε ως εντελώς απαράδεκτες τις επίμονες προσπάθειες ορισμένων δυτικών εταίρων μας για εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών,  και επιβολή λύσης του Κυπριακού το συντομότερο, με κάθε τίμημα. Αυτό είναι άδικο», είπε η κ. Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε ότι «η θνησιμότητα μιας τέτοιας εξωτερικής πίεσης έχει καταδειχθεί από τη θλιβερή τύχη του "σχεδίου Ανάν" το οποίο όλοι θυμόμαστε».

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την όλη κατάσταση και «εκνευρίστηκε» από τις απίστευτες πιέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς που ασκούνται ως συνήθως στην ελληνοκυπριακή πλευρά , τονίζοντας ότι η θέση του είναι αναλλοίωτη στο θέμα αυτό.

%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%8a-3

«Υποστηρίζουμε μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί  προς όφελος των όλων των κατοίκων του. Είμαστε υπέρ εκείνης της λύσης που θα βρεθεί από τους ίδιους του Κύπριους», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πληροφορίες του ρωσικού τύπου αναφέρουν ότι παρασκηνιακά «παίζεται» αυτήν την στιγμή ένα τεράστιο παιχνίδι για την πλήρη και ολοκληρωτική υποδούλωση της Κύπρου από την Τουρκία , σε συνέχεια της βάρβαρης εισβολής το 1974.

Αυτό ακριβώς θέλει  να επιτύχει η δύση μετά από πενήντα δύο  χρόνια από το ματωμένο καλοκαίρι του 74, όπου οι Τούρκοι πάτησαν το πόδι τους στην μεγαλόνησο με  αφορμή την παρέμβαση της χούντας των Αθηνών στην διακυβέρνηση της Κύπρου με το τότε  πραξικόπημα.

Η Ρωσία έχει πολλά και διαφορετικά συμφέροντα στην Κύπρο και δεν πρόκειται να καθίσει με «σταυρωμένα τα χέρια» παρακολουθώντας ένα βρώμικο και συνάμα ύπουλο σχέδιο κατοχής του νησιού από την Τουρκία .

Με πληροφορίες από το philenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ