Αρχείο

ΗΠΑ: Επίθεση Τραμπ στα media που ειρωνεύονται τους χριστιανούς

Ο Donald Trump κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι κοροϊδεύουν τους χριστιανούς και ορκίστηκε να υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία σε μια συγκέντρωση κοινωνικά συντηρητικών στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή.

Μιλώντας στο Values Voter Summit, ο προεδρικός υποψήφιος έλαβε πολλές επευφημίες από μια κατάμεστη από χριστιανούς αίθουσα.

Ο Trump έχει κατά καιρούς προσπαθήσει σκληρά για να πείσει τους συντηρητικούς ότι μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος συνήγορος για τα θέματα που είναι σημαντικά για αυτούς, και πολλοί έχουν πεισθεί βλέποντας την προοπτική μιας προεδρίας Χίλαρι Κλίντον.

Την Παρασκευή, ο Trump ενθουσίασε το πλήθος με μια ομιλία που είχε την γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χριστιανοί και σχετιζόταν με τα ζητήματα που είναι σημαντικά γι’ αυτούς.

Ο Trump επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην επιλογή του σχολείου, στην θρησκευτική ελευθερία, στο Ανώτατο Δικαστήριο και στην απειλή της τρομοκρατίας - τα οποία είναι μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων των κοινωνικά συντηρητικών στο ετήσιο συνέδριο.

Και «πάτησε το κουμπί τους» καταγγέλλοντας το πώς η κουλτούρα στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια των λίμπεραλ μέσων ενημέρωσης, έχει απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές αξίες.

«Η κουλτούρα των μέσων ενημέρωσής μας συχνά χλευάζουν και εξευτελίζουν τους ανθρώπους της πίστης», δήλωσε ο Trump. «Όλη την ώρα, ακούω από ενδιαφερόμενους γονείς πόσο πιο δύσκολο είναι για τις χριστιανικές οικογένειες να αναθρέψουν τα παιδιά τους στο σημερινό περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης. Πάνω στις αξίες της αγάπης, της φιλανθρωπίας και της πίστης σας χτίστηκε αυτό το έθνος. Πώς, λοιπόν, μπορούν τα μέσα ενημέρωσης να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους της πίστης τόσο άσχημα;»
«Ένας από τους λόγους είναι ότι οι πολιτικοί μας σας έχουν εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό, και η Χίλαρι Κλίντον, καλύτερα ξεχάστε την», είπε.

Το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, και ένας σύνεδρος φώναξε: "Βάλτε τη στη φυλακή!”
Αρκετοί από τους πρώτους ομιλητές στο συνέδριο – όπως οι γερουσιαστές Tim Scott (Ν. Καρολίνα) και James Lankford (Οκλαχόμα), εξέφρασαν την αμφιβολία τους προς τον Trump, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή μεταξύ των δύο μεγάλων υποψηφίων.
«Θα ήθελα να σας πω ότι μια μέρα θα έχουμε το τέλειο υποψήφιο για να ηγηθεί αυτής της χώρας, αλλά δεν ξέρω τι να σας πω, δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα», είπε ο Scott.

«Αλλά αυτές οι εκλογές έχουν σημασία και είναι μια δυαδική επιλογή για μένα», συνέχισε. «Είτε θα ψηφίσετε να συνεχιστούν οι πολιτικές που έχουν τεθεί σε ισχύ ... ή μπορείτε να ψηφίσετε για την ελπίδα, για μια εναλλακτική λύση, μπορείτε να ψηφίσετε για να κάνετε την Αμερική μεγάλη και πάλι».

Αυτό ήταν το θέμα που προέκυψε στη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι συντηρητικοί προειδοποίησαν ότι μια προεδρία Κλίντον θα ήταν θανάσιμο πλήγμα για τους κοινωνικά συντηρητικούς.

Υπάρχει τεράστια ανησυχία μεταξύ των Χριστιανών ότι η Κλίντον θα αξιοποιήσει τους υπερ-λίμπεραλ δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που θα παραβιάσουν το δικαίωμά τους να ασκούν ελεύθερα την πίστη τους.

Ο Trump την Παρασκευή κέρδισε μεγάλο χειροκρότημα υποσχόμενος ότι θα καταργήσει την τροπολογία Johnson, η οποία απαγορεύει τις εκκλησίες και άλλες αφορολόγητες οργανώσεις να υποστηρίζουν πολιτικούς υποψηφίους.

Ο Trump άφησε το κείμενο της ομιλίας του για να πει το πόσο απογοητεύτηκε όταν ζήτησε την υποστήριξη από μια ομάδα χριστιανών ηγετών που συγκεντρώθηκαν για να συναντηθούν μαζί του στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ανακάλυψε ότι απαγορευόταν να το πράξουν.

«Το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε στις εκκλησίες μας την φωνή τους πίσω», δήλωσε ο Trump. «Η τροπολογία Johnson έχει μπλοκάρει τους ποιμένες μας από το να πούνε αυτά που σκέφτονται από τον άμβωνά τους. Αν θέλουν να μιλήσουν για τον Χριστιανισμό, αν θέλουν να κηρύξουν ή να μιλήσουν για την πολιτική, αδυνατούν να το πράξουν, καθώς θα διακινδυνέψουν ότι θα χάσουν το αφορολόγητο καθεστώς τους».
Ο Trump προειδοποίησε επίσης ότι η Κλίντον δεν καταλαβαίνει την απειλή του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS), το οποίο αποτελεί μεγάλη απειλή για τους Χριστιανούς.

«Το ISIS κυνηγά και εξολοθρεύει αυτό που αποκαλεί το έθνος του σταυρού», δήλωσε ο Trump. «Το ISIS διεξάγει μια γενοκτονία κατά των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το κακό να συνεχιστεί. Το ISIS πρέπει να καταστραφεί».

Ο Trump εγκατέλειψε τη σκηνή μέσα σε μόνιμες επευφημίες.

https://www.youtube.com/watch?v=oIZyE5QvudA

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...