Κοινωνία

ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτέλεσαν Αφροαμερικανό με νοητική υστέρηση! (βίντεο)


Ακόμη ένας θάνατος Αφροαμερικανού από αστυνομικούς έρχεται να ξεσηκώσει κύμα οργής στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε πόλη κοντά στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα, που φέρεται να είχε νοητική υστέρηση!

Όλα έγιναν μέσα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης El Cajon κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ένας Αφροαμερικανός άνδρας δέχτηκε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς από αστυνομικούς και υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο άνδρας αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να βάλει τα χέρια του στις πίσω τσέπες του και πως έβγαλε κάτι από τη μπροστινή του τσέπη, ένωσε τις παλάμες του και έτεινε τα χέρια του προς τους αστυνομικούς σαν να κρατούσε όπλο. Μόνο που δεν κρατούσε γιατί κανένα όπλο δεν βρέθηκε στο σημείο!

Ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο τον χτύπησε με teaser και ο δεύτερος τον πυροβόλησε με το όπλο του. Υπάρχουν αναφορές πως το θύμα δέχτηκε τουλάχιστον πέντε πυροβολισμούς, όπως είπε αυτόπτης μάρτυρας. Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν πως μετά το περιστατικό και αφού ασφαλίστηκε ο χώρος, η αστυνομία πήρε τα κινητά όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός πως το θύμα είχε νοητική υστέρηση. Μάλιστα, σε video που δημοσιεύει η Mirror και έχει καταγράψει το κινητό του αυτόπτης μάρτυρας, ακούγεται η αδερφή του θύματος να φωνάζει πως σκότωσαν τον αδερφό της!

Ήταν η ίδια που είχε καλέσει και μάλιστα τρεις φορές στη γραμμή έκτακτης ανάγκης προκειμένου να σταλεί κάποιος για να τη βοηθήσει να μεταφέρει τον αδερφό της στο νοσοκομείο. «Νόμιζα πως θα έστελναν κάποιον ειδικό» είπε. Αποκάλυψε ότι ο αδερφός της έτρεχε γύρω γύρω και πέρασε το δρόμο χωρίς να κοιτάξει με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να τον χτυπήσει αυτοκίνητο. Τότε σκέφτηκε να καλέσει στο 911 για να βρει βοήθεια ώστε να τον πάει στο νοσοκομείο.

«Όταν έφτασε ο αστυνομικός τους είπα τι είχε συμβεί και τελικά τον έπιασαν. Προσπάθησα να πω στον αδερφό μου να σηκώσει τα χέρια του ψηλά και να μη βάλει το χέρι του στην τσέπη του. Είπα στην αστυνομία να μην τον πυροβολήσει γιατί είναι άρρωστος. Δεν κάλεσα την αστυνομία για να σκοτώσει τον αδερφό μου» είπε η γυναίκα.

http://players.brightcove.net/4221396001/60716998-ff67-4298-8bd7-2162e15a858d_default/index.html?videoId=5144398147001

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ