Αρχείο

Κρίση ξανά στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - Η Μόσχα χάραξε την κόκκινη γραμμή και χρησιμοποίησε την "Μασκίροβκα" για να μεταφέρει στρατεύματα στη Συρία (εικόνες)

Kρίση στις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας: Μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου Α/ΓΕΕΘΑ, Β.Γκερασίμοφ, στην Τουρκία, και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ακύρωσε την επίσκεψη του ενώ χτες έλαβε χώρα έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία των ΥΠΕΞ Ρωσίας-Τουρκίας για να εκφραστούν οι βαθιές ανησυχίες.

Χτες για πρώτη φορά όπως σας ενημερώσαμε η Ρωσία διέρρευσε ότι απέστειλε Ρώσους πεζοναύτες στο Χαλέπι.

Συριακά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την άφιξη σε πρώτη φάση  στο Χαλέπι 120 Ρώσων στρατιωτών με δεκάδες εξοπλισμένα ΤΟΜΑ BTR- 82Α και με όλο τον βαρύ φορητό οπλισμό.

Τα στρατεύματα που μετακινήθηκαν είναι αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί την μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση για μετακίνηση στρατευμάτων προς Συρία αλλά και στα σύνορα με Ουκρανία...Η γνωστή "Μασκίροβκα".

Η Ρωσία χάραξε την "κόκκινη γραμμή" απέναντι στην Τουρκία. Καμία τουρκική κίνηση δεν θα γίνει ανεκτή προς το Χαλέπι.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ,  μίλησε σε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και του μετέφερε τις βαθιές ανησυχίες του για τις τουρκικές δράσεις στην Β.Συρία ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

"Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την ανησυχία της για τις πράξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και της ελεγχόμενης υπό την Άγκυρα αντιπολίτευσης  στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τονίστηκαν οι συνέπειες για τη διαδικασία της τακτοποίησης της συριακής σύγκρουσης" ανέφερε το υπουργείο.

"Επιπλέον συζητήθηκαν τοπικά ζητήματα των ρωσο-τουρκικών σχέσεων συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας εφαρμογής των συμφωνιών που συμφωνήθηκαν μεταξύ του Ρώσου και Τούρκου προέδρου στην Α.Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης και της συνεργασίας η οποία αποκαθίσταται βήμα βήμα".

"Υπήρχαν ανταλλαγές απόψεων για την κατάσταση στην Συρία. Η Ρωσία ανέφερε τις ανησυχίες της για την επιχείρηση του τουρκικού Στρατού και της συριακής αντιπολίτευσης στη Β.Συρία".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ