Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με εντολή B.Πούτιν συστοιχίες διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars μετακινούνται στην δυτική Ρωσία απέναντι στην Α.Ευρώπη - Στοχοποιείται ολόκληρη η ΕΕ!


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Αγριεύουν και άλλο τα πράγματα στην κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας, και οδηγούμεθα  πλέον σε ανεξέλεγκτες και άκρως επικίνδυνες καταστάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Από  σήμερα το απόγευμα μετά από προεδρική εντολή του Β.Πούτιν (αρχιστράτηγου του ρωσικού στρατού σύμφωνα με το ρωσικό σύνταγμα) , μετακινούνται  αρχικά, κινητές συστοιχίες διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Yars στο δυτικό άκρο της Ρωσίας, αναφέρει σχετικό ρωσικό  άρθρο .

Οι πύραυλοι αυτοί με την τοποθέτηση τους,  λαμβάνουν «νέες συντεταγμένες»,  στοχοποιώντας άμεσα όλες τις χώρες που διαθέτουν νατοϊκά πυραυλικά συστήματα και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ , και το μόνο που απομένει είναι η «τελευταία» εντολή.

"Σε  απάντηση της ισχυρής και αδιάκοπης  αύξησης της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη, αλλά και της ενεργοποίησης της αντιπυραυλικής ασπίδας του  ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, οι ρωσικοί πύραυλοι ICBM θα είναι οπλισμένοι με πυραυλικά συστήματα Yars ", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο άμυνας , σύμφωνα με το   πρακτορείο ειδήσεων Itar- Tass.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα των ρωσικών πυραύλων στρατηγικών δυνάμεων, αντιστράτηγος Σεργκέι Καρακάεφ δήλωσε επί τούτου : « οι στρατηγικές  πυραυλικές δυνάμεις της δυτικής περιοχής Τβερ εξοπλίζονται ταχέως με βαλλιστικούς πυραύλους «Yars» .

Πρόκειται για μια περιοχή που έχει στην κυριολεξία  στο «πιάτο» τις χώρες της Βαλτικής , την ανατολική και την κεντρική Ευρώπη και φυσικά τα Βαλκάνια.   

Οι πύραυλοι  «Yars» είναι εξοπλισμένοι  με θερμοπυρηνικές  κεφαλές MIRV, και πρόκειται στην ουσία για   διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν έως και 10 ανεξάρτητες κεφαλές.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από αξιωματούχους στο Κρεμλίνο , ως μία «ευθεία απάντηση» του Ρώσου προέδρου  Βλαντιμίρ Πούτιν στις ΗΠΑ. Η  Ρωσία, σύμφωνα με τον ίδιο,  αναγκάστηκε να αναζητήσει τρόπους για να εξουδετερώσει τις απειλές για την εθνική ασφάλεια της.

«Τώρα, μετά την εγκατάσταση αυτών των στοιχείων του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας ( ΝΑΤΟ), είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε με δικά μας  συστήματα για την εξουδετέρωση των απειλών  αυτών, για την ασφάλεια της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι τα αντιπυραυλικά συστήματα των ΗΠΑ, τα οποία  σήμερα βρίσκονται στη Ρουμανία και σύντομα στην Πολωνία, θα δύναται  πολύ εύκολα να εκτοξεύσουν  πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, εντός της ρωσικής επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο Ρώσος υπερεθνικιστής  Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι παρομοίασε τις κινήσεις στην του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη "με τις κινήσεις του  Χίτλερ στα σύνορα της Ρωσίας το 1941".

Δεν γνωρίζουμε σύμφωνα με τις εξελίξεις , εάν θα ξεκινήσει πρώτα ένας ελληνοτουρκικός ή ένας παγκόσμιος πόλεμος ,  πάντως όπως και να έχει τα πράγματα είναι λίαν δύσκολα και κυρίως πολύ περίπλοκα.

https://www.youtube.com/embed/3g0YFHydOk8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...