Αρχείο

Δημοσκοπήσεις: Οργισμένοι οι Έλληνες με την κυβέρνηση -Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ- Ολοταχώς προς εκλογές

Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος με την κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις όπου «παίρνει κεφάλι» η Νέα Δημοκρατία. Οπως όλα δείχνουν, πάμε ολοταχώς για εκλογές.

Kακή ψυχολογία με το αίσθημα της απογοήτευσης να κυριαρχεί στον κοινωνικό ιστό αποτυπώνουν ένα χρόνο μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015,  δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Εντυπωσιακό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών αισθάνεται χειρότερα, δύσπιστοι ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί με απειροελάχιστους να διατηρούν ελπίδα για το μέλλον.

Την απογοήτευση ακολουθεί η οργή, ο θυμός και η δυσπιστία. Σε μια σειρά από δημοσκοπήσεις που είδαν το φως τις τελευταίες ημέρες αρνητικά κρίνονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί μεταξύ των πολιτών είναι συναίσθημα «ανησυχίας για τα χειρότερα», με το 83,1% να δίνει αυτήν την απάντηση, ενώ «ελπίδα για κάτι καλύτερο» τρέφει μόνο ένα 12,0%.

Στο ερώτημα ποια λέξη απηχεί τη στάση των ερωτώμενων απέναντι στην κυβέρνηση, το 34% απαντά οργή/θυμό, το 37,7% απογοήτευση, ένα 9,3% δυσπιστία, ένα 7,3% ανοχή, ενώ ποσοστό 7,7% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει την κυβέρνηση με κατανόηση.
Επίσης, το 83,8% κρίνει αρνητικά και μάλλον αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.
Ερωτηθέντες πώς θα ήταν τα πράγματα με κυβέρνηση ΝΔ, καλύτερα απαντά το 34,6%, χειρότερα το 34,4%, περίπου τα ίδια το 26,1%.

Το 64,9% των πολιτών που συμμετείχαν πιστεύει ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές δίνοντας της μάλιστα προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδες στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή).

Αναλυτικότερα στην εν λόγω δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,6% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (χωρίς λευκό, άκυρο και αποχή).

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,4% έναντι 18,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8%, ΚΚΕ με 7,4%, ΠΑΣΟΚ με 6,0%, ΑΝΕΛ με 3,2 %, Ένωση Κεντρώων με 3,2 %, Πλεύση Ελευθερίας με 2,6 %, Ποτάμι με 2,4%, ΛΑΕ με 1,9%.

di al

Χωρίς αναγωγή επί της αδιευκρίνιστης ψήφου, τα ποσοστά είναι: ΝΔ 22,3 %, ΣΥΡΙΖΑ 14,8%, Χρυσή Αυγή 6,3%, ΚΚΕ 5,8%, ΠΑΣΟΚ 4,7%, ΑΝΕΛ 2,5%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2%, Ποτάμι 1,9%, ΛΑΕ 1,2%, Άλλο 5,3%, Λευκό/άκυρο 7,5%.

Στην παράσταση νίκης, το 64,9% απαντά ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ έναντι 15,5% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ταύτιση με τις απόψεις πολιτικών αρχηγών, ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 14% και ο κ. Μητσοτάκης 21%,ενώ το 39,5% απαντά "κανένας".

sinoxnd

Σε άλλη δημοσκόπηση της MRB για το Star αρνητικά κρίνεται η κυβέρνηση για το μαύρο στα κανάλια ενώ το 82,8% ζητά να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο πόθεν έσχες

Αναλυτικότερα, την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στους κυβερνητικούς χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες καταγράφει η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της MRB, η οποία διεξήχθη στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου και την οποία παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

To 66,7% των ερωτωμένων αξιολογεί «σίγουρα και μάλλον αρνητικά» τη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, ενώ μόλις το 25,3% την αξιολογεί «σίγουρα και μάλλον θετικά».

Όσον αφορά τον αριθμό των αδειών, οι πολίτες διαφωνούν με τον αριθμό των 4 αδειών, καθώς μόλις 12,2 % θεωρεί ικανοποιητικό τον αριθμό αυτό, ενώ άνω του 75% των ερωτωμένων ζητά να είναι περισσότερες από 5 οι άδειες (με το 36,1% να τάσσεται υπέρ των 5-8 αδειών, το 24% να ζητά 9-10 άδειες, «πάνω από 11» το 10,8%, ενώ ένα 4,9% ζητά να είναι απεριόριστος ο αριθμός τους!).

Οι ερωτώμενοι πολίτες διαφωνούν σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό και με την κυβερνητική θέση ότι «η διαδικασία αδειοδότησης βάζει τέλος σε θέματα διαπλοκής»: Το 76,7% απαντά ότι «σίγουρα και μάλλον» διαφωνεί με την συγκεκριμένη θέση, έναντι μόνο 19,1% που απαντά «σίγουρα και μάλλον» συμφωνεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι το «σίγουρα και μάλλον διαφωνώ» απαντά και το 68% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!

dimoskopisi 2

 

Συντριπτικό είναι το ποσοστό (82,8%) όσων «σίγουρα και μάλλον» ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στο πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, έναντι μόλις 15,2 % που «σίγουρα και μάλλον» διαφωνεί.

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η αξιολόγηση των κυβερνητικών χειρισμών στη διαδικασία αδειοδότησης, με το 74,2% να απαντά ότι την κρίνει «πολύ και αρκετά αρνητικά», έναντι 21,8% που απαντά «πολύ και αρκετά θετικά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...