Κοινωνία

Δείτε σε ποια γωνιά της Ελλάδας «κρύβεται» αυτό το μαγευτικό τοπίο (εικόνες,βίντεο)


Αυτή η φυσική πισίνα που θυμίζει Νορβηγικό Φιορδ είναι ένας θησαυρός που ανακάλυψαν πειρατές στην Ελλάδα κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Ένα απόκρυφο λιμανάκι, περιβαλλόμενο από πανύψηλους κρεμαστούς βράχους. Ο Κάραβος είναι μία φυσική πισίνα μέσα στο πεντακάθαρο νερό του Λιβυκού πελάγους και το μυσταγωγικό φυσικό περιβάλλον του.

Στον βυθό του οι δύτες ανακαλύπτουν το σπανιότερο στη Μεσόγειο ανάγλυφο του βυθού, πλούσιο σε ψάρια και φυτά. Οι εξερευνητές με μικρά σκάφη μπορούν να απολαύσουν πολλές παραλίες της κεντρικής Μεσογείου με σύντομες επισκέψεις.

Ο Κάραβος, θυμίζει τα Νορβγηγικά Φιορδ ωστόσο είναι ένας κρυμμένος θησαυρός. Συνδυάζει τα μεγαλειώδη βράχια, τα γαλαζοπράσινα νερά και την άγρια ομορφιά της Κρήτης. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο κατά την Βυζαντινή περίοδο οι πειρατές, γιαυτό και πήρε το όνομα «Κάραβος». Βρίσκεται νότια του Ρεθύμνου, ανάμεσα στον Πλακιά και την Πρέβελη και είναι ένας μακρόστενος κόλπος περίπου 100 μέτρων.

Σχηματίζεται ανάμεσα σε μεγάλους κάθετους βράχους δημιουργώντας ένα καλά προστατευμένο φυσικό λιμανάκι που καταλήγει σε μια μικρή παραλία με άμμο, πλάτους 2 μέτρων. Εκεί έβρισκαν καταφύγιο κατά την Βυζαντινή περίοδο οι πειρατές, που έδωσαν και το όνομα στον «Κάραβο» και παλαιότερα κατά τη μυθολογία.

Είναι το μέρος που ο Οδυσσέας μαγεμένος από την ομορφιά του τόπου αλλά και της βασίλισσας Καλυψώ, έμεινε εκεί για επτά χρόνια πριν επιστρέψει στην Ιθάκη.

2 4 6 8 10


Πηγή: tilestwra.com
Πηγή φωτογραφιών: Nikos Sarantos

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης