Αρχείο

Βρώμικο σχέδιο Γερμανίας-ΕΕ για την αποστολή μεταναστών πίσω στην Ελλάδα-Εκβιάζουν οι «Φράγκοι» με την δόση των 2,5 δισ

Κληθείσα να σχολιάσει αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η  Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει  μετανάστες πίσω στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντίφαση σύμφωνα με το δικό της σχέδιο, στο οποίο  μετανάστες από την Ελλάδα θα  μεταφερθούν σε άλλες χώρες της Ένωσης, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Natasa Bertaud κλήθηκε  να σχολιάσει για το εάν είναι εφικτή  μια πιθανή επιστροφή των προσφύγων από τη Γερμανία στην Ελλάδα, και πως  θα μπορούσε να είναι συμβατή με το σχέδιο της Επιτροπής για να ελαφρύνει το βάρος της μετανάστευσης για την χώρα μας,  από τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου  σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η Bertaud δήλωσε ότι, «ο καθένας θα πρέπει να συμμορφώνεται  με τους κανόνες του Δουβλίνου, οι οποίοι θα πρέπει να  εφαρμόζονται για όλες τις χώρες . Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει την Ελλάδα να «εφαρμοστούν» τα πρότυπα της συνθήκης του Δουβλίνου μέχρι το τέλος του έτους, και για αυτό θα υπάρξει  μια έκθεση προόδου σχετικά με την προσπάθεια αυτή η οποία θα δημοσιευθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Πρόκειται  δηλαδή καθαρά για ένα καταχθόνιο νομιμοφανές σχέδιο του Βερολίνου που δόθηκε στις Βρυξέλλες, και το οποίο έχει  σκοπό την πολιτική διέξοδο της Γερμανίδας Καγκελαρίου από το τέλμα που έχει οδηγηθεί στο εσωτερικό της χώρας της.

ImageHandler

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Ιταλία , οι οποίες αποτελούν χώρες εισόδου των μεταναστών, δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι  ότι ενώ χώρες όπως η Τσεχία , η Ουγγαρία, Βουλγαρία  και άλλες δεν δέχονται την εγκατάσταση μεταναστών στο έδαφος τους, οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Ελλάδα να  το πράξει αυτή επικαλούμενη μια συμφωνία , η οποία προφανέστατα τους συμφέρει.

Πολλοί οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι  το όλο σκηνικό έχει στηθεί με στόχο την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δις ευρώ από την Ελλάδα, με στόχο  να δεχθεί η Αθήνα τον γερμανικό εκβιασμό

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ προχθές μόνο τυχαίες δεν ήταν και είναι ενδεικτικές του κλίματος που έχει διαμορφωθεί, για ένα νέο  μπαράζ πιέσεων στην χώρα μας.

«Έχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα», είπε  Ντε Μεζιέρ στην εφημερίδα  Welt am Sonntag.  «Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες που θα δίνουν την δυνατότητα στους πρόσφυγες να σταλούν  πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δουβλίνου», κατέληξε ο ίδιος .

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα μας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει τη μετεγκατάσταση  των μεταναστών σε άλλα κράτη μέλη στο πλαίσιο του  προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο έτος,  για να μετριαστεί η πίεση στις χώρες  πρώτης γραμμής όπως είναι  η Ελλάδα και η Ιταλία.

Είμαστε ως έθνος προ των πυλών της εθνικής αλλοίωσης και εξαφάνισης της ελληνικής φυλής σε λίγα χρόνια , ενώ τα ενδο-εθνοτικά προβλήματα που ¨κουβαλούν» οι χιλιάδες μετανάστες θα αποσαρθρώσουν τελείως την χώρα.

Η ώρα των αποφάσεων για την συνέχιση της υπάρξεως του ελληνικού έθνους δεν θα βαρύνει  μόνο τους «ώμους» των πολιτικών της χώρας μας , αλλά και όλων των πολιτών  της.

Άλλωστε τονίζουμε ότι τα πρώτα επεισόδια στους προσφυγικούς καταυλισμούς ήδη ξεκίνησαν με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...