Κόσμος

Βρετανικά αεροσκάφη Tornado και Typhoon από την Κύπρο θα βομβαρδίσουν τους τζιχαντιστές στην Μοσούλη

Οκτώ βρετανικά αεροσκάφη  Tornado και Typhoon που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο ,  θα  βομβαρδίζουν  στόχους στην Μοσούλη τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για μια επιχείρηση εναέριας συμμετοχής στην μεγάλη επίθεση του ιρακινού στρατού για την ανάκτηση της πόλης αυτής , ανέφερε  ανώτερος αξιωματικός της RAF στον τύπο.

Ο ελεγκτής αεράμυνας Αντισμήναρχος Sammy Sampson  δήλωσε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα επιχειρήσουν να επανακτήσουν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και τα βρετανικά αεροσκάφη  θα τους παρέχουν  όλη την αναγκαία εναέρια υποστήριξη για να επιτευχθεί η όλη επιχείρηση.

«Θα είμαστε δίπλα τους. Θα τους υποστηρίξουμε. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα γι 'αυτούς», δήλωσε ο Βρετανός αξιωματικός  σε δημοσιογράφους στην βάση της  RAF στο Ακρωτήρι.

raf_akrotiri_cyprus

Ο ίδιος αποκάλυψε  ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την Ράκκα  στην  Συρία, την οποία ο ισλαμικός στρατός έχει «βαφτίσει» ως πρωτεύουσα του. Ο Βρετανός αντισμήναρχος τόνισε ότι η  συριακή πόλη είναι «μέρος του σχεδίου που  πρόκειται να επιτευχθεί σύντομα».

Για αυτό βιάζονται οι Ρώσοι να τελειώνουν με το Χαλέπι και την Χόμς, διότι το ΝΑΤΟ παίρνει "πρωτοβουλίες" από μόνο του χωρίς να ενημερώνει την Μόσχα. Αυτό το τελευταίο πάντως είναι προάγγελος άσχημων εξελίξεων στην περιοχή.   

https://youtu.be/wJJHdw5z3ms

https://youtu.be/bv1QIhEbtto?t=11

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ