Αρχείο

Από την Ρωσία με αγάπη! 50.000 πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με τις ΗΠΑ και 1500 Spetsnaz στην Βολιβία για "ασύμμετρο πόλεμο" (ΒΙΝΤΕΟ)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η κατάσταση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων αν και δεν φαίνεται τόσο πολύ  στον απλό κόσμο , είναι σε σχεδόν οριακό σημείο, με απόδειξη την συνάντηση Λαβρόφ και Κέρι στην Ελβετία.

Κύριο πρόβλημα παραμένει η Συρία και η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Μιλάμε για την προσπάθεια των ΗΠΑ να « καπελώσουν» τώρα  μετά από τόσο διάστημα την Ρωσία απαιτώντας να φύγει ο Άσαντ από την εξουσία ,  ζητώντας  μάλιστα πλήρη επικυριαρχία.

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με τις κινήσεις στην Ανατολική Ουκρανία , ανάγκασαν τον Ρώσο Πρόεδρο να λάβει τα μέτρα του , τα οποία στην κυριολεξία "τίναξαν στον αέρα" τους Αμερικανούς.

Έδωσε λοιπόν ο Βλαδίμηρος εντολή στους Ρώσους στρατηγούς  του να αποστείλουν  άμεσα  επίλεκτο  στρατιωτικό προσωπικό,  εξοπλισμό, και μαχητικά  αεροσκάφη,  85 χιλιόμετρα από τα  Βόρεια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλάσκα και κεκαλυμμένα στην καρδιά της Νότιας Αμερικής, αναφέρει ξένο δημοσίευμα !

Επίσης έχουν κληθεί χιλιάδες έφεδροι στρατιώτες από την περιφέρεια της Σιβηρίας , σύμφωνα  με ρωσικά ΜΜΕ , πυροδοτώντας πολλά και άκρως  επικίνδυνα σενάρια .

Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών των στρατευμάτων  έχει αναπτυχθεί στον αυτόνομο θύλακα της Τσουκότκα στα σύνορα με την Αλάσκα. Εκεί την  περασμένη εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την μετακίνηση  μιας πλήρης επανδρωμένης μηχανοκίνητης Μεραρχίας πεζικού.

λήψη

Οι Αμερικανοί έλαβαν την προειδοποίηση ότι θα πάρουν  μια "γεύση" από την ανησυχία που αισθάνονται οι ρωσικές δυνάμεις στην Βαλτική και αλλού,  όταν βλέπουν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, και κινήσεις  των  στρατευμάτων  των ΗΠΑ μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα της Ρωσίας, αναφέρει πηγή στο Κρεμλίνο.

Μαζί με τους χιλιάδες Ρώσους  στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην  Τσουκότκα και υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα των αποκαλούμενων αεροδιαστημικών  δυνάμεων, μαζί με  την  ανάπτυξη  εκατοντάδων μαχητικών αεροσκαφών στα  10 νεότευκτα αεροδρόμια  στην περιοχή της Αρκτικής.

Διεθνείς αμυντικοί  αναλυτές  έχουν προειδοποιήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι σε θέση να χτυπήσουν την  «αχίλλειο πτέρνα» της αμερικανικής δύναμης αέρος, τις βάσεις δηλαδή των αεροσκαφών AWACS (αεροπλάνα επιτήρησης) και  των αεροσκαφών εναερίου  ανεφοδιασμού , "σακατεύοντας" την αμερικανική αεροπορία  .

Επίσης , μάχιμη δύναμη περίπου 1.500 Spetsnaz (ειδικές δυνάμεις / κομάντος) έχουν εντολή να «ενεργοποιηθούν» μέσα στην  Βολιβία ,  βάσει της στρατιωτικής συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη από την Ρωσία και τη Βολιβία την περασμένη εβδομάδα.

Η αφορμή για αυτήν την απόφαση του Κρεμλίνου  εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν η άκρως προκλητική στάση  αυτή την εβδομάδα  κατασκοπευτικού αεροσκάφους  P-8 Poseidon και πτήσης του στην Μαύρη Θάλασσα, τονίζει πηγή στο Κρεμλίνο.

Ενώ την 1η  Αυγούστου  στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, υλοποίησαν πτήσεις  σε όλο το μήκος των βορείων συνόρων της Ρωσίας.

Προς το παρόν οι  διοικητές των πάνω από 120.000 στρατιωτών της ρωσικής ομοσπονδίας   στην  Νότια Στρατιωτική Περιοχή, ασχολούνται αποκλειστικά  με την άσκηση με την κωδική ονομασία «Καύκασος 2016», η οποία μπορεί να περιγραφεί ως μια  προπαρασκευή για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο .

https://youtu.be/KeCUYRKkeQA

https://youtu.be/1GMjxQWdvF4

https://youtu.be/Q1Ij2ISC_uU?t=1

https://youtu.be/O9M60DQ4LqU?t=62

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ