Αρχείο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο «άγνωστος πόλεμος» σε 65 τουρκικές ΜΚΟ στην ΠΓΔΜ λόγω Γκιουλέν – Νέος κίνδυνος για την Ελλάδα η τουρκική «περικύκλωση» από Βορρά

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι η ο  «τουρκικός δάκτυλος» έχει εισέλθει βαθιά στην δοκιμαζόμενη εθνοτικά χώρα των Σκοπίων, ελέγχοντας σημαντικούς τομείς της πολιτικής ζωής της χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις .

Πρόκειται για το περιβόητο τουρκικό  μυστικό σχέδιο με την ονομασία « Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», μέσω του οποίου οι Τούρκοι επιδιώκουν να  ελεγχθούν οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά  , η ΠΓΔΜ, η Βοσνία ( εκτός των Σερβοβόσνιων) , η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και η Βουλγαρία μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας.   

Σκοπός είναι  η επιστροφή της Τουρκίας  στα εδάφη της πάλαι ποτέ οθωμανικής αυτοκρατορίας , συμπεριλαμβανομένης και της δυτικής Θράκης μας .

Αυτήν την περίοδο όμως, ο Ερντογάν έχει εξαπολύσει εκατοντάδες Τούρκους πράκτορες  προσπαθώντας να   «εξαφανίσει» όλους αυτούς οι οποίοι έπαιρναν εντολές   προσωπικά από τον Ιμάμη  Φ,Γκιουλέν και  συμμετείχαν σε περίπου 65  ΜΚΟ.

Πρόκειται για ένα άγνωστο πόλεμο που διεξάγεται σε όλα τα Βαλκάνια , ενδεχομένως και εντός Ελλάδος .

Οι τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις στην πΓΔΜ  συνεχίζουν  να παρέχουν  υποστήριξη στην δημοκρατία και στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ο αλβανικός τύπος των Σκοπίων.

Οι εκπρόσωποι αυτών των οργανώσεων αναφέρουν μέσα σε καθεστώς τρόμου  ότι στην ΠΓΔΜ  υπάρχει  κίνδυνος από τον  διαχωρισμό των Τούρκων σε « Γκιουλενιστές» και πιστούς στον Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των τουρκικών μη κυβερνητικών οργανώσεων "Matyciteb" Ταξίμ  Ιμπραήμ σημειώνει ότι η εντύπωση αυτή είναι ήδη διάχυτη σε όλους.

«Διαφορές μεταξύ της τουρκικής κοινότητας δεν υπάρχουν. Ειδικά στο συμβούλιο όπου για περισσότερα από 10 χρόνια συμμετείχαν   65 μη κυβερνητικές οργανώσεις », είπε ο ίδιος προσθέτοντας ότι στην ΠΓΔΜ  υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που υποστηρίζουν ακραιφνώς τον Ιμάμη Φ. Γκιουλέν.

turkish-old-bazaar-skopje-dd-thumb

Ο  πρόεδρος των τουρκικών ΜΚΟ σημειώνει ότι,  η τουρκική κοινότητα στην πόλη των Σκοπίων έχει μια μεγάλη προτίμηση στον Ερντογάν επειδή δίνει πολύ  μεγάλη προσοχή στην ΠΓΔΜ .

Εν τω μεταξύ, έγκυροι διεθνείς  αναλυτές φοβούνται ότι οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε οπαδούς του Γκιουλέν και του Ερντογάν  στην Τουρκία θα επεκταθούν και στα Βλκάνια και τις όμορες χώρες  .

Σύμφωνα με αυτούς, αυτό μπορεί να συμβεί λόγω της υπερβολικής πίεσης που ασκεί η Άγκυρα στις βαλκανικές  χώρες να  κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Γκιουλέν .

Οι Σκοπιανοί από την άλλη πλευρά προσπαθούν να τηρήσουν τις «υποσχέσεις τους» στον Τούρκο Πρόεδρο , λαμβάνοντας  μια μεροληπτική θέση.

Έτσι το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, πήρε την απόφαση να κλείσει τα σχολεία που ίδρυσδε και χρηματοδοτεί ο Ιμάμης  με έδρα τις ΗΠΑ . Η απόφαση ελήφθη πριν από τρεις ημέρες, αλλά ακόμα δεν έχει εξηγηθεί στο ευρύ κοινό στην χώρα .

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με μια λίστα στα χέρια μεταβαίνουν στις γειτονικές χώρες και απαιτούν να κλείσουν και να εκδιωχθούν οι οπαδοί του Γκιουλέν, με πρόσχημα  το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου , αλλιώς θα κινδυνεύσουν οι σχέσεις των δύο χωρών  .

4aaa5-08823ba8

Η Τουρκία υλοποιώντας όπως έχουμε γράψει και στο Pentapostagma.gr ,τα σχέδια αναβίωσης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας», «συνδέει ένα –ένα τα κομμάτια αυτά» , μέσω αμυντικών και άλλων συμφωνιών, βασιζόμενη και στις μουσουλμανικές μειονότητες στις χώρες αυτές .

Έτσι ο Ερντογάν αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της περιοχής και πραγματοποιεί   αυτήν την ιδιότυπη στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας, αργά αλλά σταθερά, σε όλες τις χώρες της περιοχής.

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε το μακρινό  2001 και  τότε υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είχε ανακοινώσει τα παγκόσμια στρατηγικά σχέδια και τις φιλοδοξίες της Άγκυρας.

«Όποιος αμφιβάλλει τις φιλοδοξίες αυτές, θα πρέπει να λάβει υπόψη του τη γεωπολιτική  θέση της Τουρκίας στον κόσμο. Η Τουρκία είναι μια χώρα της Ευρώπης και της Ασίας. Βρίσκεται στα Βαλκάνια και στον Καύκασο, στη Μέση ανατολή και στη Μεσόγειο», είχε δηλώσει ο Τούρκος πολιτικός  πριν δέκα χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ