Αρχείο

«Τουρκικό απύθμενο θράσος » ! Ακιτζί: « Δεν συμφωνούμε στο κυπριακό εφόσον δεν υπάρξει αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας»

Σκοτεινό και μαύρο είναι το τοπίο κατά την διαδικασία των διαπραγματεύσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων , με τους δεύτερους να θέλουν «να τα πάρουν όλα και να φύγουν».

Οι Τούρκοι θέλουν και την παραμονή των κατοχικών δυνάμεων και την εκ περιτροπής προεδρία στην μεγαλόνησο .

Πρόκειται τουλάχιστον,  για επαίσχυντες και προδοτικές αξιώσεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.

«Αν δεν υπάρξει εκ περιτροπής προεδρία μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει  προοπτική για ένα ομόσπονδο  κυπριακό  κράτος, για το οποίο επιταχύνονται ήδη οι διαπραγματεύσεις , και δεν πρόκειται να  υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία», δήλωσε με έπαρση ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, στον τουρκικό τύπο.

«Αν η ελληνική κυπριακή πλευρά συνεχίζει να θεωρεί  ότι «η εκ περιτροπής προεδρία δεν θα είναι ποτέ μια παράμετρο της λύσης», τότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία» , δήλωσε ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Μουσταφά Ακιντζί  στη Λευκωσία.

Καλύτερα  θα έλεγαν οι περισσότεροι Ελληνοκύπριοι για να  τελειώνουμε με αυτήν την παρωδία που ονομάζονται «διαπραγματεύσεις» μεταξύ των δύο πλευρών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

n_103999_1

Επειδή όμως υπάρχει παρασκήνιο από πίσω ως είθισται συνήθως , οι πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά συνεχίζονται αμείωτες τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από  την ΕΕ.

Οι Ελληνοκύπριοι και με την αρωγή της « εξαφανισθείσας» Ελλάδος πρέπει να αποτρέψει τα σχέδια αυτά που σημάνουν το τέλος του ελληνισμού που ζει στην Κύπρο εδώ και αιώνες.

Από όλους μόνο η Μόσχα έκανε μια διπλωματική κίνηση κατηγορώντας την δύση για υπερβολικές πιέσεις στην Κύπρο, κανένας άλλος

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε μια συνέντευξη του την  15η του Σεπτεμβρίου  με  δημοσιογράφους,  είχε πει ότι μια ειρηνευτική συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί στην  Κύπρο μέσα σε 90 ημέρες, εάν και οι δύο πλευρές της  ήταν πρόθυμες και αποφασιστικές για το θέμα αυτό.

Αλλά ως συνήθως ο Τούρκοκύπριος εννοούσε μόνο την ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι  την αφεντιά του.

Ακιτζί και  Αναστασιάδης έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν μαζί με τον   Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-moon στις 25 Σεπτεμβρίου στο Νέα Υόρκη σε μια τριμερή συνάντηση.

Εκεί θα δοθεί η τελική μάχη στην οποία δεν πρέπει να υποκύψουν οι Ελληνκύπριοι  σε καμία περίπτωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...