Αρχείο

Πάει πόλεμο η Ρωσία: Η ρωσική υπερ-φρεγάτα "Admiral Grigorovich" στο Ιόνιο Πέλαγος με τελικό προορισμό...Συρία - Εκπληκτικές εικόνες και βίντεο


Η ρωσική υπερ-φρεγάτα  "Admiral Grigorovich" απέπλευσε από το λιμάνι της Σεβαστούπολης για την Μεσόγειο Θάλασσα και πιο συγκεκριμένα θα καταπλεύσει αρχικά στα Ιόνια Νησιά για να τιμήσει τον «Ναύρχο Φιοντόρ Ουσάκοφ» στο πλαίσιο της Ρωσικής εβδομάδας στο Ιόνιο.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία τύπου του ρωσικού Στόλου Μαύρης Θάλασσας. Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού της
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και αποτελεί ακόμα μια κίνηση για την παρουσίαση της νεώτερης ναυπήγησης των ρωσικών ναυπηγείων.
Αναλυτικότερα: «Η νεώτερη φρεγάτα του ρωσικού στόλου απέπελευσε από την Σεβαστούπολη για επιχειρησιακό ταξίδι μεγάλης διάρκειας στην Μεσόγειο. Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην περιοχή των Ιονίων Νήσων για το 15ο ρωσικό ναυτικό Φόρουμ προς τιμή του Ναυάρχου Ουσάκοφ που με το ρωσικό ναυτικό απελευθέρωσε το νησί το 1799».
Η φρεγάτα παραδόθηκε σε υπηρεσία στις 10 Μαρτίου του 2016 από τα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνιγκραντ και αποτελεί την πρώτη από συνολικά 6 φρεγάτες του τύπου Project 11356, 3 από τις οποίες θα παραδοθούν μέχρι το 2017.

Η φρεγάτα είναι εκτοπίσματος 3.850 τόνων και πληρώματος 200 ατόμων ενώ φέρει νέας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα επίθεσης, επιτήρησης και άμυνας όπως και οπλικά συστήματα.
Πιο συγκεκριμένα οι φρεγάτες του τύπου που χρησιμοποιούν σύστημα πρόωσης κατηγορίας COGAG συνολικής δυναμικότητας ισχύος 69.000hp έχουν συνολικό μήκος 124,8μ. πλάτος 15,2 και βύθισμα 4,2μ. μπορούν να επιτύχουν μέγιστη αυτονομία 30 ημερών ή 4.850 ν.μ. με οικονομική ταχύτητα 14 κόμβων με την μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τους 30 κόμβους.

Επίσης στην σχεδίαση έχουν ενσωματωθεί χαρακτηριστικά μείωσης του θερμικού, ακουστικού και σε ραντάρ ίχνους.

Ο οπλισμός του είναι ισορροπημένος και ικανός να αντιμετωπίσει κάθε νέα απειλή και αποτελείται από πυροβόλο των 100mm A-190 έναν 8πλό εκτοξευτή UKSK VLS για πυραύλους κρουζ Kalibr και 3M55 Oniks, δύο 12λούς εκτοξευτές πυραύλων 3S90M Shtil-1 VLS , δύο συστήματα Kashtan CIWS, 8 πυραύλους Igla-1E (SA-16), δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες των 533mm και έναν εκτοξευτή ανθυποβρυχιακών πυραύλων RBU-6000 ενώ έχει υπόστεγο και ελικοδρόμιο για ελικόπτερο τύπου Ka-27PL ή Ka-31.
Να σημειώσουμε ότι η σχεδίαση βασίζεται στις αντίστοιχες κλάσης TALWAR που κατασκεύασαν τα ίδια ναυπηγεία για το ινδικό ναυτικό και θεωρούνται ιδιαιτέρως αξιόμαχες.

"Σημαδεμένα" τα ΝΑΤΟϊκά πλοία και αεροσκάφη στη γέφυρα

https://www.youtube.com/embed/A1przgaa8Lk

https://www.youtube.com/embed/NAqEohKYiv0

https://www.youtube.com/embed/H7kY0uHkkfY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...