Αρχείο

Κλιμάκωση: Συνέλαβαν Ουκρανούς δολιοφθορείς οι Ρώσοι - Παραδίδουν "φονικά όπλα" οι ΗΠΑ στην Ουκρανία - Τούρκοι στρατιώτες στη Νέα Ρωσία (εικόνες-βίντεο)


Του Βασίλη Καπούλα

Κλιμάκωση: Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με "φονικά όπλα" ενώ εμφανίστηκε και τουρκικός "δάχτυλος" στην Νέα Ρωσία: Φαίνεται ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας δεν έχουν και πολύ...μέλλον καθώς εντοπίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες κοντά στη γραμμή επαφής με την Νέα Ρωσία οι οποίοι μάλιστα είχαν αναρτήσει και τουρκική σημαία.

Ταυτόχρονα η Τουρκία δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τις εκλογές της Ρωσίας για τη Δούμα και υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας!

Η απάντηση ήταν άμεση από τον Franz Klintsevich, τον πρώτο αναπληρωτή πρόεδρο της επιτροπής άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας ο οποίος τόνισε πως "υπάρχει η εντύπωση πως η Τουρκία προσπαθεί να παίξει διαφορετικές μελωδίες την ίδια στιγμή σε ένα πιάνο"!
Συνεχόμενες είναι οι προκλήσεις των Ουκρανών καθώς οι δυνάμεις του Ντονιέτσκ αναχαίτισαν οπλισμένο drone το οποίο προορίζονταν για τρομοκρατικές δράσεις στο Λουχάνσκ.

Με τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που διαθέτει πλέον η Νέα Ρωσία, οι ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να το προσγειώσουν στο Debaltsevo.

Τότε το drone εξετάστηκε και βρέθηκε γεμάτο με εκρηκτικές κεφαλές.

Η Ουκρανία οδεύει ολοταχώς προς τον χαρακτηρισμό τρομοκρατικού κράτους εκτός από "αποτυχημένο κράτος". Αυτή τη φορά προσπαθεί να μιμηθεί το ISIS. Οι δυνάμεις του Ντονιέτσκ αποκάλυψαν δίκτυο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ενώ συνέλαβαν δολιοφθορείς που δρούσαν μέσα στο έδαφος της Νέας Ρωσίας.

Σύμφωνα με την αναφορά της αντικατασκοπείας, ανακαλύφθηκε από τον Μάιο του 2015 ένας υπάλληλος των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ονόματι Igor Ritsko (κωδική ονομασία "Diamond") που εργαζόταν για τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις, την στρατιωτική μονάδα No. PP 3629. Ο συγκεκριμένος προχωρούσε στην στρατολόγηση πυρήνων όπως ο Bogdan Kovalchuk, 17 ετών.

Οι Ουκρανοί προμήθευαν τον 17χρονο και την ομάδα που είχε συστήσει με εκρηκτικά και όπλα προκειμένου να φέρει ει πέρας τους σκοπούς που είχαν τεθεί από το Κίεβο.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν οι Arseniy Belavin, Vladislav Pazushko, Denis Khmelenko, Denis Koval.

Η συγκεκριμένη ομάδα προχωρούσε σιγά σιγά από την απλή ανατίναξη στόχων όπως αυτοκίνητα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Νέας Ρωσίας στην παγίδευση με εκρηκτικά και παρακολούθηση στρατιωτικών στόχων κτλ.

Οι ΗΠΑ ενέκριναν σχέδιο νόμου με τίτλο "για την υποστήριξη της σταθερότητας και της Δημοκρατίας στην Ουκρανία" το οποίο προβλέπει την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την πώληση "φονικών όπλων" στην Ουκρανία.

"Δεν μπορεί παρά να προκαλέσει ανησυχία καθώς πως είναι δυνατόν το συνδυαστεί η εργασία και η ειρήνη με την προμήθεια φονικών όπλων; Υπάρχουν συμφωνίες με τις οποίες δεσμευόμαστε να απέχουμε από την αποστολή τέτοιων όπλων σε εμπόλεμες ζώνες" ανέφερε ο Mikhail Ulyanοv σε συνέντευξη τύπου.

Τέλος η Ουκρανίας συνεχίζει να μεταφέρει πυροβολικό και α/α συστήματα στη γραμμή επαφής.

https://www.youtube.com/embed/-QtcrSQkhBs

https://www.youtube.com/embed/zIlVlWQMMIc

https://www.youtube.com/embed/LvD9ZhR8_1c

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ