Αρχείο

Θέλει Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο η Αμερική: Ιαπωνία και ΗΠΑ εναντίον Κίνας και Ρωσίας (εικόνες-βίντεο)


Ιαπωνία και ΗΠΑ εναντίον Κίνας και Ρωσίας! Την Ιαπωνία βάζουν στο παιχνίδι οι ΗΠΑ στη νότια Σινική Θάλασσα σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις κοινές ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας φέρνοντας τον κίνδυνο επεισοδίου ακόμη πιο κοντά.

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν και αυτές στρατιωτικές ασκήσεις απέναντι ακριβώς από Κίνα-Ρωσία με την ονομασία "Valiant Shield" με την Ιαπωνία να ενώνεται μαζί τους.
Ήδη η Κίνα απογείωσε μαχητικά και εξομοίωσε καταρρίψεις αμερικανικών και ιαπωνικών μαχητικών.

Αυτό τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι μεγάλες ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας με τη συμμετοχή πεζοναυτών, αντιτορπιλικών, υποβρυχίων και μαχητικών κτλ..

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα σχέδια για την αύξηση των κοινών  στρατιωτικών δραστηριοτήτων της με τους συμμάχους της στη Νοτιοανατολική Ασία, για την αντιμετώπιση της  κινεζικής κυριαρχίας γύρω από τα νησιά Σενκάκου στην Ανατολική Κίνα και στη Νότια κινεζική θάλασσα.

 Αυτό περιλαμβάνει μια ακόμη βαθύτερη στρατιωτική εμπλοκή και συνεργασία με το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, γράφει  ο διεθνής τύπος.

Οι εντάσεις στην περιοχή είναι σε μεγάλη άνοδο  μετά την εμπλοκή του Πεκίνου  στο ζήτημα της κυριαρχίας στα νησιά Σενκάκου,  γνωστά στην Κίνα και ως  νησιά Diaoyu. Μέρη της Ανατολικής Θάλασσας της Κίνας, επίσης, όπως η  Ταϊβάν, θεωρούνται από το Πεκίνο ως  τμήμα του εδάφους της.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από την στρατιωτικοποίηση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας.

Τα νησιά Spratly, ή Spratlys, είναι ένα σύμπλεγμα   από 750 νησάκια, με ατόλες και υφάλους, που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν, τη Μαλαισία, το Μπρουνέι και την Κίνα, και όλοι «ενδιαφερόμενοι» έχουν δώσει τα δικά τους εθνικά ονόματα σε αυτά .

Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, το Ναυτικό των ΗΠΑ συνεχίζει να αποστέλλει πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση αυτή οφείλεται στις αρχές της διασφαλίσεως της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα.

Η Ουάσιγκτον έχει επίσης εμπλακεί σε μια σειρά από στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Το θέμα είναι ότι η κατάσταση θερμαίνεται επικίνδυνα και εάν προσθέσουμε και τις κινήσεις  της Βόρειας Κορέας , τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Δείτε βίντεο από τις ασκήσεις Κίνας-Ρωσίας.

https://youtu.be/1QVr9UGEzQk

https://www.youtube.com/embed/E_LSM3tlTpU
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/775317154795286529

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...