Κόσμος

Η Ρωσία μπορεί να έχει έτοιμα υπερυπερηχητικά όπλα πριν το τέλος της δεκαετίας

Η Ρωσία μπορεί να εντάξει υπερυπερηχητικά όπλα στο οπλοστάσιό της στις αρχές της επόμενης δεκαετίας ενδεχομένως πριν το τέλος αυτής που δυανύουμε, αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη δηλώσεις του Boris Obnosov διευθυντή της Tactical Missile Systems Corp.

«Υποθέτω ότι θα έχουμε τέτοια όπλα κάπου στις αρχές της επόμενης δεκαετίας ίσως και νωρίτερα» είπε ο Obnosov για να προσθέσει ότι η έρευνα στην ανάπτυξη υπερυπερηχητικών όπλων μπορεί να δώσει μια δυναντή ώθηση στην επιστήμη, στην αεροδυναμική, στα μοντέλα υπολογισμού και στους κινητήρες.

Ο ίδιος είπε πως η TMC εργάζεται από κοινού με την ρωσική Ακαδημία Επιστημών στην έρευνα και ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών, ενώ έχει αναπτύξει παράλληλα παρόμοια προγράμματα με το κέντρο ερευνών της στρατιωτικής επιτροπής της Ρωσίας.

Σημειώνεται πως η TMC αναπτύσσει μη στρατηγικά πυραυλικά συστήματα όπως βλήματα αέρος-αέρος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...