Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Προσωπική εντολή B.Πούτιν για την δημιουργία υπαίθριων μουσείων με ελληνικούς θησαυρούς στην Κριμαία! (εικόνα)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν και ο πρωθυπουργός Ντιμίτρι  Μεντβέντεφ μίλησαν  αποκλειστικά για την ορθή συντήρηση και προβολή των σπάνιων ελληνικών αρχαιολογικών ευρημάτων στην Κριμαία, στην οποία  ανεβρέθηκαν πρόσφατα  πολλοί  αρχαίοι ελληνικοί ναοί, αναφέρει  ο ρωσικός τύπος.

Ο Πούτιν επισκέφθηκε την Κριμαία λόγω  του τελικού σταδίου της της διακλαδικής  στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία  «KAVKAZ-2016».

Πρώτα όμως  ξεκίνησε την περιοδεία του από την περιοχή όπου ευρίσκονται οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί και τα πρόσφατα ευρήματα , τα οποία ήθελε να δει προσωπικά,  και από τα οποία  φυσικά έμεινε έκπληκτος.

Μάλιστα ο Πούτιν μίλησε καθαρά τονίζοντας με σαφήνεια  την ελληνικότητα των ελληνικών θησαυρών υπογραμμίζοντας  τον απέραντο θαυμασμό του για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με την γειτονική Τουρκία , στην οποία στα βάθη της Μικράς Ασίας σχεδόν κάθε εβδομάδα ανακαλύπτεται και ένα ελληνικό αρχαίο εύρημα , με τελευταία μια σαρκοφάγο και το άγαλμα της θεάς κυβέλης.

Μόνο που οι Τούρκοι  «βαφτίζουν» αυτά τα αριστουργήματα του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού,  είτε ρωμαϊκά είτε των « αρχαίων κατοίκων της Ανατολίας».

 

Οι  Ρώσοι όμως  γενικά  πάντα μιλάνε για την ομορφιά και την σοφία του  αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και στα ευρήματα που βρίσκουν στην Κριμαία  αποδίδοντας απλά την ελληνική ταυτότητα.

"Τα αρχαία περίτεχνα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τις πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή «σκάλα του μιθριδάτη»  στην Κριμαία ,  θα πρέπει να αποδοθούν στο  μουσείο διαφυλάσσοντας την ασφάλεια τους και απαγορεύοντας την  λεηλασία τους" , δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τη δημιουργία ενός προγράμματος. Πρέπει να ιδρύσουμε  και άλλα μουσεία, χωρίς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους κληρικούς στην περιοχή. Δεν υπάρχουν άλλωστε  αντιπρόσωποι των αρχαίων ελληνικών ναών εδώ. Σίγουρα, θα πρέπει να δοθεί η ιδιότητα του υπαίθριου μουσείου στην περιοχή,  και θα πρέπει να δημιουργηθεί  ένα καλό πρόγραμμα », δήλωσε ο Πούτιν.

%cf%83%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1

«Υπήρχαν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στους  αρχαίους Έλληνες  θεούς», τόνισε  ο Βλαδίμηρος . !!

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο ο Ρώσος Πρόεδρος  έδωσε προσωπική εντολή  στις  κυβερνητικές αρχές της  Κριμαίας να διαφυλάξουν ως "κόρη οφθαλμού τα ευρήματα αυτά , διότι  ενδεχομένως να υπάρχουν υπόνοιες για την υφαρπαγή τους από παράνομους  .

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο ηγέτης της Ρωσίας είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού,  τόσο του αρχαίου όσο και του βυζαντινού.

Η Ταυρική (Αρχαιοελ: Ταυρίς, Ταυρίδα, Λατ:Taurica) επίσης γνωστή ως Ταυρική Χερσόνησος ή Χερσόνησος Ταυρική ήταν το όνομα της Κριμαίας κατά την περίοδο της κλασικής αρχαιότητας.

Οι Έλληνες έδωσαν στην περιοχή το όνομά της βάσει του ονόματος των κατοίκων, των Ταύρων. Καθώς μάλιστα οι Ταύροι κατοικούσαν μόνον ορεινές περιοχές της νότιας Κριμαίας, το όνομα χρησιμοποιήθηκε αρχικά μόνο για το νότιο τμήμα. Σταδιακά μεταγενέστερα η χρήση του ονόματος εφαρμόστηκε για το σύνολο της χερσονήσου. Ενίοτε η περιοχή αναφέρεται ως Ταυρική Χερσόνησος αλλά σε αυτή την περίπτωση υφίσταται ο κίνδυνος σύγχυσης με το όνομα της πόλης Χερσόνησος.

Σήμερα άλλωστε οι Ρώσοι  την περιοχή την ονομάζουν  Kherson δηλαδή Χερσόνησο για να μην ξεχνιόμαστε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης