Αρχείο

Goldman Sachs: Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι έρχεται ιστορική συντριβή στα χρηματιστήρια

Με βάση την Goldman Sachs σε έρευνα που διεξήγαγε η πλειοψηφία των αναλυτών υποστηρίζει ότι πολλοί χρηματιστιριακοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι.

Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην άποψη ότι έρχεται ιστορική συντριβή στις μετοχές στην Wall και διεθνώς υποστηρίζει σε νέα ανάλυση της η Goldman Sachs.

 
H αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs υποστηρίζει ότι ειδικά στον δείκτη S & P 500 το μέσο P / E ο δείκτης κεφαλαιοποίηση προς κέρδη βρίσκεται στο 99 εκατοστημόριο όλων των ιστορικών αποτιμήσεων
Με βάση την Goldman Sachs σε έρευνα που διεξήγαγε η πλειοψηφία των αναλυτών υποστηρίζει ότι πολλοί χρηματιστιριακοί δείκτες είναι υπερτιμημένοι έως ακραία υπερτιμημένοι.
Το μείγμα υψηλών επιπέδων στις τιμές των μετοχών σε σχέση με τα αναμενόμενα κέρδη και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον συνεχιζόμενων χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων προβληματίζει.
Με βάση τα ιστορικά στοιχεία που επικαλείται η Goldman Sachs μετά από εντυπωσιακή αύξηση του δείκτη P/E κεφαλαιοποίησης προς κέρδη ακολουθεί ένα ιστορικών διαστάσεων χρηματιστηριακό κραχ.
Ο τρέχων κύκλος P / E σε διάρκεια ανόδου είναι σήμερα ένας  από τους μεγαλύτερους στην ιστορία.
Από το Σεπτέμβριο του 2011, ο S & P 500 κατέγραψε αύξηση 75% με βάση το P / E από 10x έως 18x.
Η αύξηση ξεπεράστηκε μόνο δύο φορές από το 1976, όταν ο πολλαπλασιαστής κερδών αυξήθηκε κατά 111% και τελείωσε με την Μαύρη Δευτέρα όπου ξεκίνησε μια κατάρρευση με απώλειες -22%.
Επίσης υπήρξε αύξηση κατά 115% μεταξύ 1994 έως 1999 (που έληξε με την φούσκα της νέας τεχνολογίας).
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κύκλων η αύξηση των P / E ήταν της τάξης του 50%.

bankingnews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές