Αρχείο

EKTAKTO ! Κατέπεσε τουρκικό μη επανδρωμένο επιθετικό όχημα Bayraktar TB2 μετά από επιχείρηση στην Συρία (ΦΩΤΟ)

Τουρκικό μη επανδρωμένο επιθετικό όχημα UCAV Bayraktar TB2 κατέπεσε στην πόλη της Sanliurfa μετά από αεροπορική επιχείρηση στην Συρία .

Το τουρκικό UCAV χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε τακτική στρατιωτική επιχείρηση από τις τουρκικές δυνάμεις,  γεγονός που αποτελεί τεράστια «τομή» στον τρόπο δράσης της Άγκυρας, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Τα πραγματικά αίτια της πτώσεως  του τουρκικού αεροχήματος είναι προς το παρόν άγνωστα και τα σενάρια αρκετά, αλλά όλα εμπλέκουν μέσα Κούρδους είτε από την «εδώ « πλευρά των συνόρων είτε στην άλλη (Συρία).

Υπενθυμίζουμε ότι το drone «Bayraktar TB2», έχει διενεργήσει «επιτυχημένο» τέστ  πρόσφατα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις,  με την  ολοκλήρωση μάλιστα όλων των απαιτούμενων βλητικών  δοκιμών.

Τα νέα  πυρομαχικά  MAM-L και MAM-C, που αναπτύχθηκαν από  την Roketsan για την τουρκικής κατασκευής εναέρια πλατφόρμα, ζυγίζουν  22,5 κιλά . Με την προσθήκη των νέων πυρομαχικών , το τουρκικό UAV μπορεί να χτυπήσει στόχο  λίαν αποτελεσματικά  σε απόσταση 08 χιλιομέτρων .

Ο τουρκικός στρατός σκοπεύσει να εντάξει μαζικά το νέο μη επανδρωμένο αερόχημα στις ένοπλες δυνάμεις  αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τουρκικής κατασκευής Drone «Bayraktar TB2» εξοπλισμένο με δύο αντιαρματικούς πυραύλους UMTAS, αποτελεί κίνδυνο –θάνατο για τις ελληνικές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στον Έβρο και στην Δυτική Θράκη.

Η χρήση του στην Συρία μας καθοδηγεί στον νέο τρόπο «σκέψης» του τουρκικού γενικού επιτελείου περί  συνδυασμένων  επιχειρήσεων των χερσαίων τμημάτων με  ταυτόχρονη παρουσία  μαχητικών  αεροσκαφών ,  επιθετικών ελικοπτέρων και  UCAV πλέον.

Σε συνδυασμό με τις «νέο-οθωμανικών βλέψεων» δηλώσεις του Ερντογάν ότι η Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια αποτελούν «κομμάτια» της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, καλό είναι να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα από την Αθήνα.

Οι Τούρκοι ότι λένε το εννοούν πέρα για πέρα και δεν πρέπει να το αξιολογούμε  ως «παραφροσύνη και υπεροψία», μόνο.

CqqEBrCWcAUD1iV

 

CqpL3eBWEAQQPb6

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xx3MEco1Qlw

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...