Αρχείο

EKTAKTO: Οι ΗΠΑ απειλούν με κατάρριψη τα ρωσικά και συριακά μαχητικά στην Συρία

Κλιμάκωση στην Συρία. Την Δευτέρα 22 Αυγούστου η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαίτησε την ανατροπή της διεθνώς αναγνωρισμένης νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας καθώς είπε ότι η Β.Συρία είναι υπό αμερικανική κατοχή και ότι λέει η κυβέρνηση του Μ.Άσαντ δεν έχουν καμία ισχύ.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε συριακό μαχητικό πετάει πάνω από αμερικανικές δυνάμεις και θα επιτεθεί.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα καταρρίψουν Συριακό και Ρωσικό μαχητικό που απειλεί τους Αμερικανούς "συμβούλους" που από τον διεθνή νόμο επιχειρούν παράνομο στην Β.Συρία.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Davis, υποστήριξε οτι αμερικανικά μαχητικά θα καταρρίψουν συριακά μαχητικά και την Δευτέρα ο άλλος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Peter Cook, είπε ότι "θα συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε το συριακό καθεστώς να μείνει μακρυά από αυτές τις περιοχές"

Δηλαδή απαιτούν "No fly zone"

"Θα υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας στο έδαφος και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο να τους υπερασπιστούμε".

Δηλαδή κατάρριψη.

Όταν ρωτήθηκε για την Ρωσία ο, Cook είπε ότι το ίδιο θα συμβεί και εναντίον των ρωσικών μαχητικών που όμως επιχειρούν νόμιμα με την άδεια της συριακής κυβέρνησης.

"Αν απειλήσουν τις αμερικανικές δυνάμεις έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους στρατιώτες μας" είπε ο Cook.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...