Αρχείο

Τρεις χιλιάδες λαού αποχαιρέτισαν τον Γέροντα Σάββα αναφωνώντας συνεχώς άγιος (Βίντεο και εικόνες)

Όπως ανέφερε και στην ομιλία του ο κ. Ζούμπος Κωνσταντίνος συγγενής του π. Σάββα «ο π. Σάββας επέστρεψε στα πνευματικά του παιδιά και θα μείνει για πάντα κοντά τους, αφού με την ευλογία και ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, η ταφή θα γίνει εντός του Ι. Ναού που ο ίδιος οικοδόμησε».

Πραγματικά μια λαοθάλασσα πλημμύρισε μέσα και έξω από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σάββα Καρέα, κατά την εξόδιο ακολουθία του κτήτορος αυτού π. Σάββα Αχιλλέως. Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ιερείς να βλέπουν το λαό εν μέσω καλοκαιριού (5 Αυγούστου 2016) να προσέρχεται κατά εκατοντάδες και σε λίγο να γίνονται χιλιάδες για να αποχαιρετίσουν τον πνευματικό τους πατέρα. Αμέσως μετά το «Δι ευχών» και το τέλος της εξοδίου ακολουθίας οι χιλιάδες λαού με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσαν τον Γέροντα Σάββα φωνάζοντας δυνατά «άγιος, άγιος, άγιος, άγιος». Ο Ιερός Ναός σειόταν πραγματικά από την φωνή του λαού που αναφωνούσε και επαναλάμβανε ότι ο Γέροντας είναι ένας σύγχρονος άγιος στην συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ο π. Σάββας Αχιλλέως ένας ενάρετος Κύπριος κληρικός, πρωτοπαλίκαρο του Γρίβα και αγωνιστής της ΕΟΚΑ, μεταμόρφωσε την περιοχή του Καρέα ανοικοδομώντας εν μέσω διωγμών και θλίψεων τον περικαλλή Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σάββα και ένα τεράστιο πνευματικό κέντρο με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, για το οποίο καυχάται σήμερα ο λαός του Θεού και η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Ένα έργο που έγινε μόνο εντός 20 ετών και αποτελεί ένα σύγχρονο θαύμα. Δεν είναι όμως μόνο το κτηριακό έργο που επιτέλεσε ο όσιος Γέροντας Σάββας Αχιλλέως, το κύριο έργο του ήταν το λειτουργικό, το πνευματικό και το κηρυκτικό. Χιλιάδες ψυχές ανέπαυε κάτω από το πετραχήλι του και χιλιάδες ψυχές επέστρεψαν από την αμαρτία κοντά στον Θεό. Αλλά και εκατοντάδες ψυχές ελευθέρωσε από τα χέρια των δαιμόνων, οι οποίοι ταλαιπωρούσαν τα πλάσματα του Θεού.

Ο π. Σάββας είχε το χάρισμα να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Ήταν γεμάτος αγάπη και ανεξικακία προς όλους. Ήταν όπως ανέφερε και ο Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ στον επικήδειο λόγο του, «ο ακατηγόρητος κληρικός και ο εργάτης του Ευαγγελίου». Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και παρέμεινε το ιερό λείψανο του π. Σάββα δύο ημέρες μέσα σε ψυγείο, εν τούτοις η ευκαμψία του σώματός του ήταν χαρακτηριστική. Οι κληρικοί σήκωναν το ευλύγιστο χέρι του Γέροντος και το ασπαζόντουσαν.

Ως πληροφορούμαστε εκατοντάδες χριστιανοί καταφθάνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σάββα στον Καρέα, (όπως γινόταν και στον τάφο του Γέροντα Παϊσίου), για να προσκυνήσουν στον τάφο του ζητώντας από την σύγχρονη αγία μορφή του Γέροντα να πρεσβεύει στον Πανάγαθο Θεό και στην Παναγία για τα προβλήματα που έκαστος έχει.
Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Μέγα σημείο: Το Ιερό Σκήνωμα του Πατρός Σάββα Αχιλλέως είχε νεκρική ευκαμψία!

IMG_9203 IMG_9209 IMG_9214 IMG_9225 IMG_9235 IMG_9244 IMG_9259 IMG_9264 IMG_9288 IMG_9290 IMG_9293 IMG_9296 IMG_9301 IMG_9308IMG_9196IMG_9195IMG_9191

Η εξόδιος ακολουθία

https://www.youtube.com/watch?v=v7-BrkYqyMY

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...