Κοινωνία

Το Twitter κατά της online παρενόχλησης

Η Online παρενόχληση και συγκεκριμένα στο Twitter έχει καταλήξει άσχημα για αρκετούς χρήστες, με μερικούς από αυτούς να μην ξαναδιαβάζουν ποτέ τις ειδοποιήσεις τους και μερικούς να σβήνουν τους λογαριασμούς τους.

Τώρα το Twitter προσπαθεί να δρομολογήσει την εξάλειψη του προβλήματος με ένα νέο εργαλείο “αντί-παρενόχλησης”. Το Twitter αναπτύσσει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες του να φιλτράρουν με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά το προφίλ τους. Το συγκεκριμένο εργαλείο βρίσκεται στην ανάπτυξη του για τουλάχιστον ένα χρόνο και επιτέλους θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητα του.

Το εργαλείο δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια της εταιρίας να σταματήσει τις online παρενοχλήσεις, καθώς μερικούς μήνες πριν επέτρεψε τους χρήστες να αναφέρουν επίμαχα σχόλια από άλλους χρήστες, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα. Σε αντίθεση, αυτό το εργαλείο αποτελεί μία πιο γενική “προστασία” των προφίλ μας, καθώς οι λέξεις-κλειδία που θα επιλέξουμε δεν θα είναι κατά ανάγκη βρισιές. Για παράδειγμα: Είσαι Fanboy  της Apple? Θα μπορείς να απαγορεύσεις στους φίλους σου να γράφουν την λέξη Samsung στο προφίλ σου!

Νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι, το Instagram ανέπτυξε μία παρόμοια λειτουργία στην εφαρμογή της. Αρχικά έγινε διαθέσιμο σε λογαριασμούς “αυξημένης σημασίας”, όπως μεγάλες εταιρίες και celebrities.

Γιατί έχει σημασία: Η Online παρενόχληση φαίνεται να βρίσκεται στο κορυφαίο σημείο της, χαλώντας την “φήμη” του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o CEO του Twitter, Jack Dorsey ανέφερε ότι η δυνατότητα φιλτραρίσματος του προφίλ μας, θα γίνει διαθέσιμη μέχρι το τέλος του έτους.
Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...