Αρχείο

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΚΕΛΩΜΑ: Εφιαλτικές διαστάσεις για την ανθρωπότητα παίρνουν τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας – Πρωτοστατεί η… Γερμανία!

Ο εφιάλτης του «Big Brother» κάνει ακόμη πιο έντονη την εμφάνισή του. πάντα με αφορμή την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ηλεκτρονικά προγράμματα αναγνώρισης προσώπου στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια για να βοηθήσουν στον εντοπισμό υπόπτων, έπειτα από δύο ισλαμιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στη χώρα, θέλει να εισάγει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως πρόγραμμα στο Ίντερνετ είναι σε θέση να προσδιορίσει αν πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.
«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο ντε Μεζιέρ πρόσθεσε πως ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.

Άλλες χώρες εξετάζουν επίσης τέτοια τεχνολογία, όμως οι Γερμανοί είναι παραδοσιακά επιφυλακτικοί με τις μεθόδους επιτήρησης λόγω των καταχρήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι στην Ανατολική Γερμανία και την Γκεστάπο υπό τους Ναζί.

Απαγόρευση σακιδίων
Η ανησυχία έχει αυξηθεί στη Γερμανία αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις τον Ιούλιο, μία σε αμαξοστοιχία κοντά στο Βίρτσμπουργκ και μία σε μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ.
Ως αποτέλεσμα, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, του Oktoberfest του Μονάχου, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτό απαγόρευσαν τα σακίδια, εισήγαγαν ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις εισόδους και ύψωσαν φράκτες.

Ο ντε Μεζιέρ δήλωσε πως η απαγόρευση των σακιδίων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο μέτρο, προσθέτοντας ότι έγκειται στους αξιωματούχους της ασφάλειας που βρίσκονται επιτόπου να πάρουν αυτή την απόφαση. «Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας», πρόσθεσε.

crashonline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ