Κόσμος

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτα τα αμερικανικά σχόλια» για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία !!

Το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι τα σχόλια από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με το στόχο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία,  ήταν «απαράδεκτα και η Άγκυρα αναμένει την εκπλήρωση της  υπόσχεσης των ΗΠΑ ότι  οι Κούρδοι της Συρίας  (YPG)  θα παραμείνουν  ανατολικά του Ευφράτη, γράφει σήμερα η εφημερίδα Sabah.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστεί έως ότου απομακρυνθούν οι απειλές της τρομοκρατίας από την περιοχή, τόνισαν ότι η χώρα  δεν είχε συμφωνήσει ακόμα σε καμία κατάπαυση του πυρός με τον  YPG στη βόρεια Συρία.

Σχετικά με το θέμα, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Αμερικανό  πρεσβευτή στην Άγκυρα κ. Jοhn  Bass.

Ο εκπρόσωπος του  τουρκικού ΥΠΕΞ Tanju Bilgic, δήλωσε: «Είμαστε σε αναμονή για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης των ΗΠΑ , ότι  δεν θα υπάρξουν μονάδες του PYD / YPG στα δυτικά του Ευφράτη μετά την επέμβαση στην Ιεράπολη  της Συρίας».

Από ότι λοιπόν διαφαίνεται, οι Τούρκοι δεν παζαρεύουν αλλά υποδεικνύουν με σαφή τρόπο στους Αμερικανούς τι ακριβώς επιζητούν στην Βόρεια Συρία.

Η προκλητική στάση τους έναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ  και διεθνή κοινότητα είναι ενδεικτική των μελλοντικών προθέσεων τους  σε όλα τα ζητήματα.

Μπορούμε να φανταστούμε πως απειλούν και εκβιάζουν όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και τόσα χρόνια οι Οθωμανοί Τούρκοι, με ένα σωρό προκλητικούς τρόπους . Αυτή η μόνη και πραγματική αλήθεια.

Η Άγκυρα έχει  εκφράσει την ανησυχία της για τις Μονάδες Προστασίας του ένοπλου Λαϊκού κινήματος του PYD του »(YPG) κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και την παρουσία τους στην βόρειο Συρία.

Η Άγκυρα υποστηρίζει το γεγονός ότι το  PYD έχει στενές σχέσεις με το PKK, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς μαχητών  και της υποστήριξης πυρομαχικών μέσω υπόγειων σηράγγων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...