Πνευματικά ωφέλιμα

«Της κάνουν όλα τα χατίρια ( της Τουρκίας) για να την κομματιάσουν ΕΥΓΕΝΙΚΑ» ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

¨Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.¨ έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΚΑΙ σήμερα Ρώσοι και Δυτικοί φέρονται ευγενικά και με το γάντι στην Τουρκία.

Τι θέλεις ¨Πολυχρονεμένε¨ Ερντογάν;

Θέλεις να μπεις στην Συρία; ΜΠΕΣ

Θέλεις αεροπορική υποστήριξη; ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ

Θέλεις οι Κούρδοι να υποχωρήσουν Ανατολικά του Ευφράτη; ΘΑ ΓΙΝΕΙ

¨Οι τουρκικές δυνάμεις με την υποστήριξη αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων όπως τα gunship AC-130 κατάφεραν να δημιουργήσουν Ασφαλή Περιοχή βάθουςς 5-40 χλμ., μήκους περίπου 110 χλμ. και ορίζονται από την δυτική όχθη του ποταμού Ευφράτη που αποτελεί το δυτικό όριο του κουρδικού καντονιού Kobani και το ανατολικό όριο του κουρδικού καντονιού Afrin.¨ του Πέτρου Αναστασίου

http://www.pronews.gr/portal 25/08/2016

¨Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποσύρεται ανατολικά του Ευφράτη, δήλωσαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε τηλεφωνική επαφή που είχαν νωρίς σήμερα το πρωί οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών έδωσαν έμφαση στο ότι η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ θα συνεχιστεί από κοινού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. ¨

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΤΏΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ευγενικά

ΑΥΡΙΟ σκληρά.

¨Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η εισβολή λαμβάνει χώρα με τις ΗΠΑ να «κάνουν πλάτες» στον Ερντογάν, με τον οποίο κατά τα άλλα δεν τα πάνε καθόλου καλά.

Από αυτή την οπτική η τουρκική εισβολή εξυπηρετεί και δυτικά συμφέροντα που άπτονται επίσης του μέλλοντος της Συρίας αλλά και της αμερικανικής-νατοϊκής «παρουσίας» στο γεωπολιτικό σκηνικό.

Μπορεί ο Ερντογάν να είναι αναξιόπιστος αλλά είναι ο μόνος με τον οποίο μπορούν να δουλέψουν αυτή τη στιγμή.

Εναλλακτική στο εσωτερικό της Τουρκίας, και μάλιστα με το βαθμό νομιμοποίησης του νυν προέδρου, προς το παρόν δεν υπάρχει.

Επιπλέον, εφόσον είναι αδύνατον για τις ΗΠΑ – ή για οποιονδήποτε άλλο – να αγνοήσουν την Τουρκία ως γεωστρατηγικό παίκτη, είναι κατ’ επέκταση αδύνατον να περιθωριοποιήσουν εντελώς τον Ερντογάν.

Μια σκληρότερη στάση θα έρθει πιθανόν αργότερα.¨

Εκτιμήσεις του Δρ Ζήνωνα Τζιάρρα, ο οποίος διδάσκει Γεωπολιτική & Διεθνή Ασφάλεια στο UCLan Cyprus .Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ http://www.onalert.gr/25.08.2016 |

Αλλά και η Ρωσική κυβέρνηση εδώ και λίγες μέρες με τις υπαναχωρήσεις του κ. Ερντογάν σε σχέση με τις μεγαλοστομίες του κατά των Δυτικών έχει εκτεθεί στην κοινή γνώμη της, όπως προ ημερών αρθρογραφήσαμε.

Για αυτό παίρνει και έκτακτα μέτρα.

¨Σε πλήρη πολεμικό συναγερμό βρίσκονται από σήμερα το πρωί το σύνολο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε Δύση και Νότο όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συμφώνα με δημοσιεύματα των ρωσικών ΜΜΕ.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu η αιφνιδιαστική επιθεώρηση αφορά την νότια, δυτική και κεντρική στρατιωτική Διοίκηση, όλη τη δύναμη του Βόρειου Στόλου, καθώς και τις κυριότερες Διοικήσεις της Αεροπορίας και των Αερομεταφερόμενων δυνάμεων.¨ του Πάνου Σπαγόπουλου http://www.pronews.gr/portal 25/08/2016

Ουσιαστικά όλοι παίζουν το παιχνίδι της γεωπολιτικής τυφλόμυγας .

Το πανί στα μάτια το φοράει αυτή την στιγμή ο ¨πολυχρονεμένος¨ .

Και χαίρεται για τα χατίρια που συνεχίζουν να του κάνουν ευγενικά όλοι.

Ποιος στήνει παγίδα στον άλλον με στημένη την αλεπού στο δόκανο;

Να γιατί ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ προέβλεψε και μίλησε για ευγενικό κομμάτιασμα της Τουρκίας.

«Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτητοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη).

Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά.

Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.

Έτσι «ευγενικά» θα κομματιάσουν την Τουρκία.

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Σκεύος εκλογής» του ιερομονάχου Χριστόδουλου Αγιορείτου.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ