Κοινωνία

Τέσσερις νέοι από το λύκειο των φυλακών Αυλώνα πέρασαν στο πανεπιστήμιο

Τέσσερις υποψήφιοι από το λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα, είναι από χθες ακαδημαϊκοί πολίτες, καθώς έδωσαν τη δική τους «μάχη» στις Πανελλαδικές και βγήκαν νικητές.

Οι τέσσερις νέοι είχαν να αντιπαλέψουν δύσκολες συνθήκες, αλλά με την βοήθεια των εκπαιδευτικών που στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους εθελοντικά και ενισχυτικά μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επιτυχίες στο λύκειο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων, καθώς το 2015 κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ δυο υποψήφιοι και το 2014 τέσσερις. Από το 2003 που ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ 20 μαθητές.

O υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, έχει προαναγγείλει τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου που θα παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε όλους τους νεαρούς φυλακισμένους και δεν θα περιορίζεται στη στοιχειώδη ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά θα επεκτείνεται και στις υπηρεσίες που αφορούν τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας για ενήλικες.

Προς το παρόν, για την ενίσχυση των νεαρών φυλακισμένων είναι σε ισχύ ρύθμιση για την υλοποίηση προγραμμάτων σε Σχολικά Κέντρα Ανισταθμιστικής Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν στα Καταστήµατα Κράτησης όπου υπάρχουν σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ή/και γυµνάσια και λύκεια, στο πλαίσιο της κατ' ιδίαν διδασκαλίας των κρατουµένων.

lifo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ