Πολιτική

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ την Τετάρτη για ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για τις επιχειρήσεις

Σύσκεψη για την καθιέρωση ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις θα έχει την Τετάρτη η ΕΣΕΕ με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τον υπ. Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον επικεφαλής της ΓΓΔΕΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΣΕΕ στη σύσκεψη, η άμεση καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων κατά 1,3 - 1,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, καθώς θα έβαζε φρένο στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού υποστηρίζει το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, από την άλλη όμως οι εκπρόσωποι των δανειστών εγείρουν ενστάσεις διαβλέποντας ενδεχομένως κάποια χαρακτηριστικά αμνηστίας στην εν λόγω ρύθμιση.

Το σχέδιο προβλέπει ότι κάθε επιχείρηση η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτει μηχάνημα POS θα δηλώσει έναν ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό. Στον λογαριασμό αυτό θα μπαίνουν αυτόματα όλες οι εισπράξεις από POS και τραπεζικές συναλλαγές και με πάγια εντολή κάθε μήνα θα πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς την Εφορία (ΦΠΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ρυθμίσεις δόσεων), τα ασφαλιστικά ταμεία, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οι μισθοί των εργαζομένων και οι προμηθευτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ