Κοινωνία

Στους 14 οι νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία (εικόνες,βίντεο)


Ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι έως τώρα νεκροί έχουν φτάσει τους 14.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ.Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε  αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι,  ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» και του ιταλικού πρακτορείου Ansa κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.

Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος της πόλης Αματρίτσε που χτυπήθηκε άγρια από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ότι «η πόλη δεν υπάρχει πια».

Όπως ανέφερε, η πόλη χρειάζεται άμεση βοήθεια από τις Αρχές καθώς έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. «Έπεσαν οι αρχαίες πόρτες. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας», είπε στο Radi Rai. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τις Αρχές. Η πόλη δεν υπάρχει πια», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έγινε μια κατολίσθηση και η γέφυρα μπορεί να καταρρεύσει».

Λεπτό προς λεπτό όλες οι νεότερες πληροφορίες

09:33 Η γη δεν σταματά να σείεται στην κεντρική Ιταλία. Μετά το σεισμό και σε διάστημα τεσσάρων ωρών σημειώθηκαν πάνω από 70 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

09:22 Εικόνες «Αποκάλυψης» από το φονικό σεισμό στην Ιταλία

09:17 Οπως μεταδίδει το RT, υπάρχουν πληροφορίες για 14 νεκρούς, αριθμός, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί όσο κυλά η ώρα και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ του, πως ανάμεσα στους 14 νεκρούς είναι και μια τετραμελής οικογένεια.

09:09 Ο Μάριος Λυμπερόπουλος, Επιτετραμένος Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιταλία

08:56 Το πρακτορείο Reuters μεταφέρει πληροφορίες για 10 νεκρούς ενώ σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι. Το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί από τις κατολισθήσεις και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη βοήθεια προς το Αματρίτσε και τα γύρω χωριά.

08:20 Οπως μεταδίδει ο Guardian, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τρεις νεκροί

08:15 Οι εικόνες που έρχονται μέσω των social media επιβεβαώνουν τα λόγια του δημάρχου πως το μεγαλύτερο μέρος του χωριού έχει «εξαφανιστεί»

08:11 Το βίντεο τραβηγμένο από κάτοικο του χωριού δείχνει το μέγεθος της καταστροφής
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frietilife%2Fvideos%2F1085924178165769%2F&show_text=0&width=400

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...