Αρχείο

Σοκ στο ΝΑΤΟ: Ο Β.Πούτιν έσπασε την ανάσχεση σε Μ.Ανατολή και Περσικό Κόλπο μεταφέροντας τον πόλεμο μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας (εικόνες-βίντεο)


Το Stratfor δίνει την πρώτη εικόνα από την αεροπορική βάση Hamedan στην Συρία. Πλέον μιλάμε για κανονική ρωσική βάση καθώς δεν υπάρχουν μόνο βομβαρδιστικά Tu-22M3 αλλά και Su-34 τα οποία μεταστάθμευσαν από την Ρωσία και όχι από την βάση στην Συρία. Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν και νέες αεροπορικές επιδρομές από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95s και Tu-160s που θα εκτοξεύσουν πυραύλους cruise Kh-55/ 101.

Μην ξεχνάμε τους Ισραηλινούς οι οποίοι ισχυρίζονται πως έχουν μεταφερθεί ήδη S-400 στην βάση Hamedan. Πλέον μιλάμε για μια νέα βάση που θεωρείται "game changer" στο παιχνίδι ισχύος στην Μέση Ανατολή.

Δεν μειώνει απλά τον χρόνο κατά 60% αλλά που απαιτούνταν από την βάση Mozdok αλλά τα βομβαρδιστικά μπορούν να μεταφέρουν πλέον 20 τόνους φορτίου. Μιλάμε για τρομαχτική προβολή ισχύος.

Ταχύτητα  1.850 χλμ, εμβέλεια 3.000 χλμ, μάξιμουμ φορτίο 24 τόνους ενώ μπορούν να φέρουν και πυρηνικά όπλα.

Συνεπώς καλύπτουν ολόκληρη την Μέση Ανατολή, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Λίβανος, Συρία, Αίγυπτος, Τουρκία, Σ.Αραβία, Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Υεμένη...

Ειδική αναφορά γίνεται για Σ.Αραβία που ο χρόνος για πλήγμα που απαιτείται είναι λιγότερο από 30 λεπτά....

Σήμερα ο Υπουργός Άμυνας του Ιράν, Στρατηγός Hossein Dehghan, είπε ότι η Ρωσία μπορεί αν χρησιμοποιήσει την βάση "για όσο καιρό θέλει, απαιτεί και χρειάζεται".

"Ήταν μια στρατιωτική απόφαση στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και πολύ σύντομα θα δείτε αποτελέσματα".

Η κίνηση ματ του Β.Πούτιν να μεταφέρει πλέον τον πόλεμο μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας προς την ευρασιατική Rimland και ευθέως προς τις αμερικανικές και βρετανικές βάσεις στον Περσικό Κόλπο.

Μιλάμε για μια γεωπολιτική επέκταση προς το Νότο και βασική γεωπολιτική αρχή της Ρωσίας.

Σπάει τον αποκλεισμό προς τις "ζεστές θάλασσες"  και διαλύει την ανάσχεση των ΗΠΑ σε Μ.Ανατολή και Περσικό Κόλπο.

Αυτό σημαίνουν τα βομβαρδιστικά στη βάση Hamedan, σπάσιμο της ατλαντικής ανάσχεσης σε αυτό το κομμάτι της Rimland.

Μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που γίνει το μπαμ στην Ουκρανία, τι δουλειά θα έχουν αυτά τα βομβαρδιστικά και αυτή η βάση...

Δείτε το βίντεο από την βάση Hamedan.

 

focal-point-riussia-aircraft-hamedan-iran-airbase-081916https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/766254723083149312

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...