Αρχείο

Ρωσικές μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις σε Ν.Οσετία και Σιβηρία προκαλούν παγκόσμια απορία (BINTEO)

Σχεδόν σε ολόκληρη την αχανή έκταση της ρωσικής ομοσπονδίας «σείεται» το έδαφος από τις ασκήσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Σήμερα ξεκίνησαν μαζικές ασκήσεις στην Ν.Οσετία και την Σιβηρία, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.

Το  υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε σήμερα  Τρίτη ότι ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις σε έξι περιοχές της Ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας της χώρας, τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «συγκροτήματα τακτικών δυνάμεων ξεκίνησαν ασκήσεις στο πλαίσιο της μεγάλης κλίμακας διακλαδικής άσκησης  σε οκτώ περιοχές της  ανατολικής στρατιωτικής περιοχής.

Συγκεκριμένα  η δημοκρατία της Buryatia, η επικράτεια Zabaikalsky, η επικράτεια Khabarovsk, Primorsky, η περιφέρεια Amur  και η περιοχή της  Σαχαλίνης αποτελούν τις περιοχές διεξαγωγής μαζικών  ασκήσεων , δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκορντέεφ .

1021317772

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μονάδες αναγνώρισης κάνουν χρήση εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών , καθώς υπάρχει και  συνεργασία με διαφορετικά σώματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων .

Επίσης σήμερα  Τρίτη ξεκίνησαν ασκήσεις και στα βουνά της Νότιας Οσετίας , στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων ετοιμότητα μάχης, ανακοίνωσε η  υπηρεσία τύπου της  Νότιας στρατιωτικής περιοχής σε ανακοίνωσης της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ρωσικά στρατεύματα με την χρήση δεκάδων αρμάτων μάχης Τ-72Α ,  οχημάτων μάχης ΒΜΡ-2 και αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού  Gvozdika, από το πρωί υλοποιούν βολές με πραγματικά πυρά.

Πρόκειται για την μαζικότερη και την πιο «εκτεταμένη» ρωσική στρατιωτική άσκηση που έχει γίνει έως τώρα , μιας και καταλαμβάνει μια τεράστια έκταση στην αχανή ρωσική επικράτεια.

Το «μήνυμα»  όμως που αποστέλει  το Κρεμλίνο  σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι,  δεν «αστειεύεται» καθόλου μάλιστα  και  με κανέναν .

https://youtu.be/kvoXsFbHdXU?t=101

 

https://youtu.be/3g5igrav2GQ?t=11

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...