Αρχείο

Ρωσία -Κίνα και Β.Κορέα δημιουργούν πυρηνική συμμαχία κατά των ΗΠΑ

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές και δημοσιεύματα , οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τοποθετήσουν  στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία,  νέα στοιχεία της αντιπυραυλικής άμυνας του συστήματος THAAD.

Οι πύραυλοι αυτοί στην ουσία θα απειλούν, ( σύμφωνα με την Μόσχα)  την Ρωσία και την Κίνα. Για αυτόν τον απλούστατο λόγο οι δύο αυτές  χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν την δική τους πυρηνική συμμαχία κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προηγουμένως η Ιαπωνία μιλούσε για τη φιλοξενία του πυραυλικού συστήματος  THAAD  ως μια μακρινή προοπτική, αλλά τώρα οι συζητήσεις στο υψηλότερο επίπεδο,  έδωσαν αυστηρό «χρονικό ορίζοντα , για την εγκατάσταση του συστήματος αυτού  .

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Τόκιο έχει στο προσκήνιο μια σκληρή  αντιπαράθεση με το Πεκίνο. Οι αμερικανικοί πύραυλοι  THAAD, χωρίς αμφιβολία, θα ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες  της Ιαπωνίας.

Προφανώς, περίπτωση αποτροπής τοποθέτησης των στοιχείων της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας στην ιαπωνική επικράτεια δεν υπάρχει, τονίζουν οι ειδικοί αναλυτές .

full-patriot-missile-battery-1471106536

ΟΙ ίδιοι  επισημαίνουν ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα παγκόσμιο σχέδιο τοποθέτησης συστημάτων  αντιπυραυλικής άμυνας μακράς εμβέλειας σε όλο τον κόσμο. Σκοπός τους  η «περικύκλωση» της Ρωσίας και της Κίνας, δύο χωρών που απειλούν τα αμερικανικά συμφέροντα .

Την ίδια στιγμή την πρώτη θέση για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  αφορά  η  παρακολούθηση της πυρηνικής δραστηριότητας των δύο αυτών χωρών . Οι ΗΠΑ θέλουν  να εξουδετερώσουν κάθε  πιθανή απειλή από αυτά τα κράτη.

Με τη βοήθεια του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, οι ΗΠΑ έχουν επίσης την ευκαιρία να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους συμμάχους τους .

Για παράδειγμα, οι σχέσεις με την Νότια Κορέα, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες συνεργάζονταν  ενεργά με την Κίνα. Στην ουσία οι πύραυλοι THAAD χρησιμεύουν  ως ένα σημαντικότατο γεωπολιτικό εργαλείο.

Ειδικοί εμπειρογνώμονες αμφιβάλλουν ότι ακόμα και το πιο προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Βασικά, η ισορροπία επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των πυρηνικών όπλων. Αυτού του είδους τα όπλα αυξάνονται  ταχύτερα από ό, τι τα αμυντικά οπλικά συστήματα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για την αντιμετώπιση των  ΗΠΑ, για την ρωσική και κινεζική ηγεσία είναι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Η Κίνα συνεργάζεται ήδη στενά με τη Ρωσία για την ανάπτυξη νέων τύπων στρατηγικών επιθετικών όπλων, τα οποία μπορούν να ξεπεράσουν τα αντιπυραυλικά συστήματα  THAAD. Παράλληλα, οι δύο χώρες μπορούν να συνδυάσουν τις  πυρηνικές τους δυνατότητες, εναντίον της Ουάσιγκτον .

Η εγκατάσταση των πυραύλων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, θα οδηγήσει σε μια αλλαγή της  ισορροπίας των δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ,  Ρωσία,  Κίνα και  Βόρεια Κορέα μπορούν κάλλιστα να αντιγράψουν  τις μεθόδους των ΗΠΑ. Έτσι, θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν  την στρατηγική ισορροπία με δικά τους "μέσα", απειλώντας «ανοικτά» πλέον  τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...