Εθνικά θέματα

Πότε θα Καταλάβουμε ότι δεν Υπάρχει Λύση στο Κυπριακό

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Πόσα χρόνια τώρα, πόσες «λύσεις» που έρχονται στην επιφάνεια και όλα αυτά για να πεισθεί η Ελλάδα και η Κύπρος να παραδώσουν ότι έχει απομείνει μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Δηλαδή πως αλλιώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις δηλώσεις Ακιντζί ότι τα αιτήματα των Ελλήνων για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων είναι ανέφικτα. Δηλαδή μας λένε ότι για να υπάρξει λύση θα πρέπει να εγκρίνουμε την παραμονή των εισβολέων, σαν να λέμε ότι καλά κάνατε και εισβάλατε και σφάξατε και βιάσατε και καταλάβατε ότι δεν σας ανήκει.

Έτσι, o Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως η προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς να μην μείνει ούτε ένας στρατιώτης και να τερματιστούν εξολοκλήρου οι εγγυήσεις δεν βοηθά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν κάνει το λάθος να προβάλει ανέφικτα αιτήματα, τότε θα είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας”.

Προφανώς το λογικό πλαίσιο συμφωνίας είναι αυτό που προτείνει μόνο η Τουρκία και φυσικά το στηρίζει ο σύμμαχος της στον ΟΗΕ και εκπρόσωπος του για την λύση του Κυπριακού κ. Εϊντε. Δεν ξέρουμε μήπως θέλει και οι Έλληνες να πηγαίνουμε με τουρκικά σημαιάκια στην ετήσια παρέλαση του στρατού κατοχής, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας...

Θεωρούμε ότι η τουρκική πλευρά χρόνια τώρα και όχι μόνο στην Κύπρο, δεν συζητά αλλά προσπαθεί να εκβιάζει και να περιμένει ώστε να επιβάλλει την άποψη της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλες αυτές οι συζητήσεις είναι παραπλανητικές και εκβιαστικές. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει να αποσυρθούν παντελώς από κάθε συζήτηση και να επανέλθουν μόνο όταν οι Τούρκοι δεχθούν γραπτώς και επίσημα την Κυπριακή Δημοκρατία ως οντότητα και αποσυρθούν πλήρως τα κατοχικά στρατεύματα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ