Αρχείο

Πόσοι άραγε έχουν αντιληφθεί τι θα μας κάνουν με το περιουσιολόγιο...

Λίγοι έχουν αντιληφθεί τι θα γίνει με το περιουσιολόγιο και την αναγκαστική δήλωση μετρητών μέχρι και του ενός ευρώ που θεσπίζουν οι αριστεροί.

Με το περιουσιολόγιο, εκτός όλων των άλλων, θα ακυρωθούν όλα τα φορολογηθέντα εισοδήματα του παρελθόντος και φυσικά η δυνατότητα που έχουν οι φορολογούμενοι να τα δηλώνουν στη φορολογική δήλωση (Ε1) ως ανάλωση κεφαλαίου που έχει ήδη φορολογηθεί, προκειμένου να αιτιολογούν το πόθεν έσχες για οποιαδήποτε αγορά ή για να ισοφαρίζουν τα παρανοϊκά τεκμήρια του καθεστώτος.

Ακόμα και αν δηλώσουν οι φορολογηθέντες ότι έχουν αυτά τα χρήματα, προκειμένου να συνεχίσουν να καλύπτουν τα παρανοϊκά τεκμήρια, είναι βέβαιο ότι θα κληθούν να αποδείξουν με κάποιο τρόπο, π.χ. με την κατάθεσή τους στις τράπεζες, ότι πράγματι τα έχουν ακόμα αυτά τα χρήματα. Φυσικά εννοείται ότι θα ελεγχθούν και πάλι για το πώς κατάφεραν να διατηρήσουν αυτά τα χρήματα και δεν τα ανάλωσαν.

Δηλαδή, όσοι έχουν δηλώσει εισοδήματα στο παρελθόν και έχουν φορολογηθεί γι’ αυτά, απλά θα είναι σαν να μην τα δήλωσαν ποτέ. Δηλαδή είναι σαν να πιάστηκαν «κότσοι» και τα έχασαν οριστικά.

Από εκεί και μετά, ακόμα και την τσίχλα που θα αγοράζουμε, θα πρέπει να αιτιολογούμε που βρήκαμε τα χρήματα και την αγοράσαμε.

Δεν ξέρουμε πόσοι το έχουν αντιληφθεί αυτό.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ